Zoek een vraag

Auto openen met een smartphone

Steeds meer auto’s kun je met je smartphone openen en sluiten. Je hebt dan geen chipkaart meer nodig, en de auto heeft ook geen boordcomputer. Je herkent de auto’s op de site aan het sleuteltype ‘smartphone’. Hieronder een handleiding hoe je een smartphone auto kunt gebruiken.
Als je een lopende reservering hebt, kun je de auto met de mobiele website of de Deelauto app voor Android openen.

Mobiele website
Ga naar mywheels.nl/m en klik in je dashboard op de lopende rit. Vervolgens zie je een rode en een groene knop staan met een sleutelicoon daarin. Met de groene knop kun je de auto openen, met de rode knop kun je de auto sluiten. Na het klikken duurt het 3 tot 10 seconden voordat de auto open gaat.

Open en sluit een auto met je smartphone

Deelauto app voor Android
Je kunt de auto ook openen en sluiten met de Deelauto app voor Android en iPhone/iPad (nog niet voor Windows Phone). Na het opstarten van de app verschijnt in de bovenbalk een sleutel als je een lopende reservering op een smartphone auto hebt. Klik op de sleutel om de open en sluit knoppen weer te geven.

Vanaf nu kun je rijden want de startonderbreker is uitgeschakeld. De autosleutel ligt meestal in het dashboardkastje. Pak de sleutel en je bent klaar om te starten. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat ‘gewoon’ met de autosleutel.
Aan het einde van je huurperiode zet je de auto terug op zijn standplaats. Controleer of alle lichten uit zijn (ook de binnenlampjes) en leg de sleutel terug waar hij hoort. Stap uit de auto en ga naar de mobiele site of de Deelauto app voor Android en klik op lopende reservering. Vervolgens klik je op de rode knop de auto af te sluiten. Na 3 tot 10 seconden hoor je een klik en is de auto op slot. Controleer altijd of de auto op slot is voor je wegloopt. Alleen met een afgesloten auto eindigt je huurperiode en daarmee je verantwoordelijkheid.

Als je geen smartphone hebt, kun je ons bellen zodat wij de auto voor je kunnen openen en sluiten. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat ‘gewoon’ met de autosleutel.

Nee, in tegenstelling tot het openen met een chipkaart heb je bij een smartphone auto geen activeringscode nodig. Tijdens een lopende reservering kun je automatisch de auto via jouw account openen.