Zoek een vraag

Hoe verhuren werkt

Misschien vind je het zonde dat jouw auto vaak stilstaat. Misschien wil je andere mensen helpen die niet zo mobiel zijn. Of je wilt geld verdienen om de autokosten terug te verdienen. Een auto is immers een duur bezit, vooral als hij stilstaat.

MyWheels verbindt mensen die een auto willen gebruiken en mensen die hun auto willen delen. Als je jouw auto op MyWheels zet, is die zichtbaar voor tienduizenden mensen die graag een auto willen gebruiken. Op MyWheels hebben we een slimme set hulpmiddelen om jouw auto onder de aandacht te brengen en het delen efficiënt te regelen. Op die manier kan jouw auto een lucratieve business worden in plaats van een kostenpost.

Meld je auto aan

 

Het is helemaal gratis om jouw auto op MyWheels te zetten. Het is juist de bedoeling dat dit je geld oplevert. Je kunt zelf de prijs van jouw auto bepalen, aangeven wanneer je de auto zelf nodig hebt en bepalen of je een reservering op jouw auto wel of niet accepteert. Zo houd je alles in eigen hand en kom je niet voor verassingen te staan.

Na een verhuring vraagt MyWheels een kleine bijdrage van 2,50 euro per etmaal van de verhuurder. Samen met de ritverzekering is dit het enige bedrag dat voor MyWheels bestemd is.

Oke, je wilt jouw auto op MyWheels zetten. We helpen je daar graag bij, want hoe meer mensen hun auto gaan delen, hoe meer we samen besparen. Hieronder staat een stappenplan om jouw auto snel online te hebben.

Lid worden kost niets en is in een paar minuten gebeurd. Vul je naam en e-mail in en kies een wachtwoord. Ga daarna eerst nog even naar mijn gegevens om ook je adres in te vullen. Nu ben je klaar om je auto aan te melden.

Ga naar Verhuur je auto en kies voor Voeg je auto toe en vul je kenteken in. Vervolgens kun je de gegevens van jou auto aanvullen. Upload een aantal foto’s en vul een wervende advertentietekst in zodat mensen graag jouw auto kiezen.

Via een rekentool bereken je eenvoudig wat je verdient met het verhuren van jouw auto. Je stelt zelf een dagprijs in, dit bedrag wordt per 24 uur berekend. Daarnaast kun je ook een uurprijs instellen voor kortere verhuurperiodes. De dagprijs geldt hierbij als maximum. Je kunt je auto verhuren inclusief 100 kilometers gratis. Dan is jouw auto aantrekkelijker voor huurders. Voor ritten korter dan 10 uur krijgt de huurder 10 kilometer per uur gratis. Hierna wordt er een prijs per kilometer berekend. De benzine wordt ook per kilometer berekend, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Kies een aantrekkelijke prijs om meer boekingen te krijgen. Om een idee te krijgen wat een goede prijsstelling is kun je kijken wat andere mensen vragen voor hun auto. Kijk bij je in de buurt en kijk bij vergelijkbare auto’s.

Neem één tot drie foto’s van jouw auto (we schalen naar een resolutie van 500×330, geen zorgen daarover, als het maar een liggende foto is). Alle foto’s zijn zichtbaar op jouw autopagina. Eén foto wordt gebruikt in de zoeklijst. Naast een overzichtsfoto kun je ook een foto van het interieur en/of het dashboard toevoegen. Of van een mooi detail.

Je hoeft nu niets meer te doen voor je kunt gaan verhuren. Wij voegen een all-risk ritverzekering toe die schade aan jouw auto dekt en je no-claim beschermt.

Je ontvangt het eerste huurverzoek. Leuk! Accepteer het huurverzoek op MyWheels.nl en doorloop samen met de huurder de volgende stappen:

  • Neem contact met de huurder op om de sleuteloverdracht af te stemmen.
  • Controleer aan de hand van het rijbewijs of de auto wordt opgehaald door de huurder zelf, de auto mag nooit aan een ander worden meegegeven. Bel ons bij twijfel of als je vragen hebt.
  • Stel aan het begin van de rit samen de kilometerstand vast.
  • Controleer de auto op schades. Als die er zijn, dan graag noteren op de overeenkomst, voorzien van beide handtekeningen. De overeenkomst vind je in mail die je ontvangt na acceptatie van het huurverzoek.
  • Controleer na afloop of er geen nieuwe schade is.
  • Geef aan het eind van de rit zowel de begin als de eind kilometerstand door. Dit kun je invullen in je dashboard (zowel jij als de huurder kan dit doen).

Het is helemaal gratis om jouw auto op MyWheels te zetten. Het is juist de bedoeling dat het geld oplevert. Na een verhuring vraagt MyWheels een kleine bijdrage van 2,50 euro per etmaal. Samen met de ritverzekering is dit het enige bedrag dat voor MyWheels bestemd is. Jouw auto bij MyWheels verhuren levert je dan ook het meeste op. Bij andere deelauto bedrijven blijft bijna 20% voor bemiddeling aan de strijkstok hangen. Op Deelauto.nl lees je een kostenvergelijking van alle autodeelaanbieders.

Meld je auto aan