Zoek een vraag

Wat levert verhuren op?

Het is volledig gratis om jouw auto op MyWheels te zetten, autodelen levert dus altijd geld op! Je bepaalt zelf wat je verdient met de verhuur door een dag- en kilometerprijs in te stellen.

Dag- en uurprijs
De dagprijs wordt per 24 uur berekend. Ook kun je een uurprijs instellen voor kortere verhuurperiodes. De dagprijs geldt dan als maximum.

Kilometer- en brandstofprijs
Daarnaast kun je een kilometer- en brandstofprijs instellen. Je kunt jouw auto verhuren inclusief 100 gratis kilometer. Voor ritten waarbij de uurprijs wordt berekend, krijgt de huurder 10 kilometer per uur gratis. Daarboven wordt een prijs per kilometer berekend. Dan is jouw auto aantrekkelijker voor huurders. De brandstofprijs wordt voor elke gereden kilometer berekend.

Start met een aantrekkelijke prijs om meer reserveringen te krijgen. Om een idee te krijgen wat een goede prijs is, kun je kijken wat andere verhuurders voor hun auto vragen. Kijk bij auto’s in de buurt en bij vergelijkbare auto’s.

MyWheels vraagt een kleine bemiddelingsfee van 2,50 euro per etmaal dat je jouw auto verhuurt. Samen met de Centraal Beheer ritverzekering is dat het enige bedrag dat MyWheels inhoudt op je opbrengst. Jouw auto bij MyWheels verhuren levert je dan ook het meeste op!
De verzekering is altijd goed geregeld. Lees hier meer over op de verzekeringspagina.

Het kost niets om je auto op MyWheels te zetten. Alleen de bemiddelingsfee en de verzekeringskosten van ritten in jouw auto worden door MyWheels ingehouden, de verdere verhuuropbrengst wordt volledig aan jou uitgekeerd.

Je hoeft de opbrengst van jouw autoverhuur niet als inkomen op te geven bij de Belastingdienst. Alleen als je jouw bedrijfsmatig auto aan anderen verhuurt, moet je dit opgeven bij de Belastingdienst. Zolang je jouw auto incidenteel verhuurt, heb je hier geen omkijken naar. Gemiddeld kun je als particulier zo’n 5000 euro belastingvrij verhuren.

Als je een WAO-uitkering hebt, geldt dezelfde regeling. Uitkeringsinstantie UWV vroegen wij of ontvangers van een WAO-uitkering de verhuuropbrengsten van een eigen auto bij de Belastingdienst als inkomen moeten opgeven. Zij antwoorden als volgt op die vraag: “De inkomsten uit het verhuren van uw auto zijn inkomsten uit vermogen. Inkomsten uit arbeid zijn van invloed op uw WAO-uitkering. Inkomsten uit vermogen zijn slechts van invloed op uw WAO-uitkering indien u bedrijfsmatig handelt. De Belastingdienst bepaalt wanneer en in hoeverre er sprake is van bedrijfsmatig handelen. Wij volgen in dezen de Belastingdienst.”

Zolang je jouw auto niet bedrijfsmatig verhuurt, hoef je de opbrengst van de autoverhuur niet op te geven bij de Belastingdienst.

Administratieve rompslomp wordt zoveel mogelijk vermeden. Alleen voor het aanmelden is wat tijd vereist, daarna nemen wij alles over. Het enige wat je daarna hoeft te doen is het al dan niet accepteren van de reserveringen en het overdragen van de sleutel. De transactie wordt door ons in orde gemaakt.

MyWheels factureert de gebruiker namens jou en zorgt dat diegene betaalt. Daar heb jij als auto-eigenaar geen omkijken naar.

Jouw verhuuropbrengst wordt één keer per maand door ons uitbetaald. Belangrijk is dat je jouw IBAN-nummer hebt doorgegeven. Dat kun je invoeren in het tabblad ‘Bank’ bij ‘Mijn gegevens’.