Hoe open en sluit ik een auto met mijn smartphone?

Alle auto’s met MyWheels Open kun je openen met je smartphone, je hebt dan geen sleutel nodig. Om de auto te openen en sluiten, klik je op MyWheels.nl of in de MyWheels app op de lopende rit. Vervolgens zie je een groene en een rode knop staan met een sleutelicoon. Met de groene knop open je de auto, met de rode knop sluit je hem. Na het klikken duurt het 15 seconden voordat de auto open gaat.

Pak de sleutel en je bent klaar om te starten. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel.

Rit beëindigen
Aan het einde van je huurperiode zet je de auto terug waar je hem hebt opgehaald. Controleer of alle lichten uit zijn (ook de binnenlampjes) en leg de sleutel terug waar hij hoort. Stap uit de auto en klik op de rode knop om de auto af te sluiten. Na 15 seconden hoor je een klik en is de auto op slot. Controleer of alle deuren op slot zijn, daarna kun je de auto achterlaten. Ben je eerder terug dan gepland? Klik op Beëindig rit nu om de rit in te korten.