keyboard_arrow_left

Huur een auto

directions_car

Verhuur je auto

help_outline

Help

menu menu Menu help_outline Help directions_car Verhuur je auto person Log in

Zoek een vraag

Hoe open en sluit ik een auto met mijn smartphone?

Steeds meer auto’s open en sluit je met je smartphone, je hebt dan geen sleutel nodig. Als dat het geval is, staat er bij de auto vermeld dat een smartphone nodig is.

Openen
Om de auto te openen en sluiten, klik je op MyWheels.nl of de MyWheels app op de lopende rit. Vervolgens zie je een groene en een rode knop staan met een sleutelicoon. Met de groene knop open je de auto, met de rode knop sluit je hem. Na het klikken duurt het 15 seconden voordat de auto open gaat.

Rijden
Vanaf nu kun je rijden want de startonderbreker is uitgeschakeld. De autosleutel ligt in het dashboardkastje. Pak de sleutel en je bent klaar om te starten. Als je tussendoor de auto wilt afsluiten, kan dat gewoon met de autosleutel.

Afsluiten bij einde van de reservering
Aan het einde van je huurperiode zet je de auto terug waar je hem hebt opgehaald. Controleer of alle lichten uit zijn (ook de binnenlampjes) en leg de sleutel terug waar hij hoort. Stap uit de auto en klik op de rode knop om de auto af te sluiten. Na 15 seconden hoor je een klik en is de auto op slot. Controleer of alle deuren op slot zijn, daarna kun je de auto achterlaten. Ben je eerder terug dan gepland? Klik op Beëindig rit nu om de rit in te korten.