Hoe open en sluit ik een auto met mijn chipkaart?

De meeste auto’s met MyWheels Open open en sluit je met een OV-chipkaart, je hebt dan geen sleutel nodig. Als dat het geval is, staat er bij de auto vermeld dat een chipkaart nodig is. Je kunt elke OV-chipkaart gebruiken (ook anonieme chipkaarten), we trekken geen geld van jouw chipkaart af.

Openen met chipkaart & smartphone
Steeds meer auto’s kun je zowel met een chipkaart als een smartphone openen. Gebruik je bij deze auto’s voor de eerste keer je OV-chipkaart? Houd deze dan aan het begin van je reservering voor de lezer bij de voorruit. Je ontvangt dan automatisch een sms. Beantwoord deze sms met ‘Ja’ om de OV-chipkaart aan je account te koppelen. De auto opent binnen 15 sec.

Openen met chipkaart
Bij auto’s die je alleen met een chipkaart opent, ontvang je na je eerste reservering een mail met een viercijferige pincode. In de mail vind je instructies over het koppelen van je OV-chipkaart.

Afsluiten
Aan het einde van je huurperiode zet je de auto terug waar je hem hebt opgehaald. Controleer of alle lichten uit zijn (ook de binnenlampjes) en leg de sleutel terug waar hij hoort. Stap uit de auto en toon je OV-chipkaart bij de lezer. Na een aantal seconden seconden hoor je een klik en is de auto op slot. Controleer of alle deuren op slot zijn, daarna kun je de auto achterlaten. Ben je eerder terug dan gepland? Klik op Beëindig rit nu om de rit in te korten.