Hoe open ik een auto?

Alle auto’s open je met je smartphone via de MyWheels app of de mobiele website. De meeste auto’s kun je ook openen met je OV-chipkaart.

Openen met je smartphone
Ga in de MyWheels app of op de mobiele website] naar je rit. Daar zie je een groene knop om de auto te openen, de auto opent binnen 15 seconden.

Openen met je OV-chipkaart
Je kunt elke OV-chipkaart gebruiken (ook anonieme), we schrijven geen geld van de chipkaart af. Wil je een OV-chipkaart aan je account toevoegen? Houd deze dan aan het begin van je rit voor de lezer bij de voorruit. Je ontvangt automatisch een sms. Beantwoord deze sms met ‘Ja’ om de OV-chipkaart aan je account te koppelen. De auto opent binnen 15 seconden.

Starten
Pak de sleutel uit het dashboardkastje om de auto te starten of druk de startknop in. Tijdens de rit kun je de autosleutel gebruiken om de deuren te openen en te sluiten