Zoek een vraag

Wie tankt en betaalt de brandstof?

Een verhuurder kan zelf instellen wie tankt en de brandstof betaalt. Op de autopagina en huurovereenkomst vind je dit terug.

Zelf tanken
Staat daar Zelf tanken? Dan geeft de verhuurder de auto met een volle tank mee, en lever je hem met een volle tank weer in. Aan het einde van de verhuurperiode, voordat je hem inlevert, tank je de auto dan af.

Brandstofprijs per kilometer
Als er een brandstofprijs per kilometer staat, dan hoef je de auto niet met een volle tank in te leveren. Je betaalt dan voor elke gereden kilometer de brandstofprijs. De eventuele 100 kilometer gratis geldt niet voor de brandstofprijs.

Mocht je toch moeten tanken tijdens de rit, dan kunnen jullie de tankbon onderling verrekenen of een kopie mailen naar support@mywheels.nl. We trekken dan de tankkosten van je ritkosten af.

MyWheels Open
Sommige auto’s hebben een tankpas (zoals bij alle eigen MyWheels auto’s). Je kunt de brandstof dan met de tankpas betalen. De pincode van de tankpas vind je in de boekingsmail. Als de tank van een auto minder dan een kwart gevuld is, moet je tanken (je mag hem dus niet terugzetten met minder dan een kwart brandstof). De tankpas werkt binnen Nederland. Ga je naar het buitenland? Bewaar dan de bon van je tankbeurt, dan verrekenen wij dit achteraf.