Zoek een vraag

Wat is een contract?

Wanneer je een auto wilt huren, heb je een contract nodig. Dat is een overeenkomst waarmee vast ligt wie de kosten van de gemaakte ritten betaalt.

Rijden op een Go contract
Als je gekozen hebt voor een MyWheels Go contract, dan kun je alleen rijden op je eigen contract. Het is niet mogelijk om iemand als medelid toe te voegen aan je contract.

Bij het Go contract kun je wel medebestuurders toevoegen voor 1,25 euro per bestuurder per rit. Ga daarvoor naar de pagina Rijtegoed, bij de rit kun je het e-mailadres van de medebestuurder(s) toevoegen.

Voordat een medebestuurder daadwerkelijk mag rijden, is het van belang dat diegene een volledig ingevuld account bij MyWheels heeft. Per mail ontvangt de medebestuurder inloggegevens waarmee hij of zijn kan inloggen op MyWheels.nl en de gegevens kan invullen.

Rijden op een MyWheels Member of Premium contract
Bij een MyWheels Member of Premium contract kun je ook een ander lid aan je contract toevoegen. Hij of zij wordt dan jouw medelid. Jij betaalt dan de gereden ritten. Binnen een gezin wordt bijvoorbeeld vaak de partner uitgenodigd als medelid. Ga daarvoor naar de pagina Contracten en voeg daar het e-mailadres van de medebestuurder toe. Als je uitgenodigd bent om op de kosten van een ander te rijden, staat onder ‘Andere contracten waar ik op mag rijden’ welke contract je mag gebruiken en wie de eigenaar is.