Wat is autodelen?

Autodelen bestaat al ruim tien jaar. Er zijn verschillende bedrijven die deelauto’s aanbieden. Je wordt lid en je kunt dan de auto’s van die organisatie huren. Voor een uur of zolang je maar wilt. Auto’s open je meestal met een chipkaart. Je hoeft dus niet eerst naar een verhuurbedrijf, maar kunt gewoon naar een auto op de hoek van de straat lopen. Meestal reserveer je de auto vooraf via internet, zodat je zeker weet dat de auto voor je klaar staat. Je betaalt via een rekening die je per e-mail ontvangt. Wheels4all is de enige non-profit aanbieder van deelauto’s.

Wat is nieuw aan MyWheels?

MyWheels gaat zorgen dat jij veel meer auto’s uit je buurt kunt gebruiken. Dat doen we door ook particulieren op een eenvoudige manier hun auto aan jou te laten uitlenen tegen een bescheiden vergoeding. Dat heet ook wel ‘P2P car sharing’. P2P staat voor peer to peer.

Categorieën: Autodelen

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…