Zo rond de jaarwisseling hebben we voor onze trouwen leden onze tarieven vergeleken met de collega autodeelbedrijven. MyWheels is een non-profit organisatie en dat merk je als het goed is aan onze lage tarieven. Dat komt ook omdat veel mensen ons helpen de kosten laag te houden. We maken een vergelijking met de grootste autodeler van Nederland en met een bedrijf dat ook onderling autodelen organiseert.

Traditioneel autodelen
Bij het klassieke autodelen meten we ons aan pionier en marktleider GreenWheels. Bij Greenwheels kost het huren van een auto 4 tot 6 euro per uur. Bij MyWheels kunnen de kosten per auto verschillen, meestal kost het 2,50 per uur.

Conclusie: MyWheels is meestal 1,50 tot 3,50 per uur voordeliger.

Onderling (peer-2-peer) autodelen
Sterk in opkomst is het onderling autodelen. Dat wil zeggen het lenen van een particuliere auto bij mensen uit je buurt. Daarbij wordt de prijs door de auto eigenaar bepaald. Het is dan vooral interessant om te kijken wat er aan de strijkstok blijft hangen bij autodeel organisatie.

MyWheels rekent alleen 4 euro boekingskosten (voor Premium leden slechts 2,50). We vragen dus geen percentage bemiddelingskosten van de verhuurder.

Naast MyWheels is er ook een commercieel bedrijf dat zich op peer-2-peer richt. Dat bedrijf, Snappcar (gerelateerd aan Athlon Car Lease), rekent 5 euro aan de huurder en daarbovenop 17,5% bemiddeling van de verhuurder.

Conclusie: Bij MyWheels blijft er per rit 1 euro en 17,5% minder achter aan bemiddelingskosten.

Voor als je zelf verder wilt speuren hoe het voor jouw situatie uitpakt geven we je wat links:

Categorieën: AutodelenMyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…