Waarom zou je een auto kopen – en verzekeren, belastingen en onderhoud betalen als je hem niet vaak gebruikt? In het NRC stond er een leuk artikel over. 

Op de Nederlandse markt zijn inmiddels drie soorten aanbieders actief: ‘traditionele’ bedrijven met een eigen wagenpark zoals Greenwheels, Connectcar en Car2go, bedrijven zoals SnappCar die particulieren een platform bieden om hun eigen auto te verhuren en er is MyWheels, dat beide combineert.

MyWheels is het enige bedrijf in de sector zonder winstoogmerk en werd door de Consumentenbond al uitgeroepen tot de voordeligste autodeler. Onder de naam Wheels4all hanteerde het eerder het eigen-wagenpark-concept, maar sinds enige tijd laat het ook particulieren hun eigen auto aanbieden. Uiteindelijk wil MyWheels hét platform voor deelauto’s in Nederland worden. Met een app kunnen mensen dan verschillende typen auto’s van verschillende aanbieders vinden.

Het idee komt uit de koker van Ronald Haverman: niet geheel toevallig de bedenker van de OV-fiets. “Het concept is eigenlijk het zelfde” zegt hij. Zijn idee voor de OV-fiets werd geboren toen hij in Den Haag woonde en gek werd van de uitlaatgassen voor zijn deur. Met MyWheels hoopt hij op minder auto’s in die “volle” Nederlandse wijken “Het zou geweldig opruimen”.

 Uit  NRC 21 december 2012; blz 28+29
Lees het artikel (NRC staat allen abonnees toe dit te lezen): Deelauto’s veroveren de weg. 

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…