OVFietsMet MyWheels pak je eenvoudig een deelauto. En vanaf nu ook een OV-fiets, -elektrische fiets of -scooter. MyWheels leden kunnen de OV-chipkaart (of een andere chipkaart) die ze gebruiken voor de deelauto´s, eenvoudig activeren voor OV-fiets gebruik. Daarmee kun je als lid van MyWheels op ruim 200 stations voor 4 euro per etmaal een OV-fiets huren zonder de jaarlijkse abonnementskosten van 10 euro te betalen.

Let op: je kunt alleen een chipkaart gebruiken waarop je nog nooit eerder een OV-fiets abonnement gehad hebt. Dus als je op je kaart al rechtstreeks bij NS OV-fiets een abonnement hebt (of ooit hebt gehad), dan kan het niet met die specifieke chipkaart. Andersom kan ook niet: Als je via MyWheels OV-fiets gebruikt, dan kun je met die chipkaart nooit meer rechtstreeks lid worden bij NS OV-fiets (tot je een nieuwe chipkaart krijgt).

Wij bieden naast deelauto’s ook OV-fiets aan omdat we een gezonde en verantwoorde keuze willen stimuleren. Zo kun je eenvoudig de ene dag een deelauto gebruiken en een andere dag de trein + OV-fiets pakken.

Hoe activeer ik mijn chipkaart?

  • Voorwaarde is dat je deelauto´s mag huren. Dus een volledige MyWheels aanmelding en borg betaling.
  • Zorg dat je een chipkaart hebt geregistreerd bij MyWheels. Dat kan je OV-chipkaart zijn of iedere andere mifare kaart.
  • Ga naar mijn gegevens, kies [passen] en zet een vinkje bij OV-fiets.
NS OV-fiets stuurt 1x per etmaal pasgegvens naar de stalling. Over het algemeen kun je na een nachtje slapen van OV-fiets gebruik maken (soms duurt het enkele dagen).

Waar kun je OV-fietsen huren?
Bijna overal waar OV-fietsen te huur zijn. Tijdelijk niet bij een aantal kluizen vanwege een technische storing. Wordt aan gewerkt. Huren kan bij:

  • Alle bewaakte stallingen (waar de fiets door een mens uitgegeven wordt);
  • Op de volgende geautomatiserde locaties: Amsterdam Sloterdijk, Utrecht Overvecht, Veenendaal, Beverwijk, Maarsen, Bunnik, Venray, Deventer (er volgen er snel meer).

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…