Producenten en consumenten zoeken zelf oplossingen voor de schaarste van grondstoffen. “Delen wordt het nieuwe bezitten” (Lynsey Dubbeld, trendanalist). Ook consumenten beginnen materiële goederen op een andere manier te benaderen. Mensen hoeven niet langer producten in hun bezit te hebben, zolang ze er maar gebruik van kunnen maken. Via internet zijn er de laatste jaren veel initiatieven gekomen die het onderling delen, ruilen, huren en kopen van spullen mogelijk maken.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…