De inhuldiging van Willem-Alexander als koning is een historische mijlpaal voor Nederland. Een mooi moment om terug te kijken op de rijke historie van Nederland, maar vooral ook om uit te kijken naar de toekomst en te dromen over een mooiere en betere wereld die we onszelf en elkaar toewensen. Oprichter van MyWheels, Henry Mentink, heeft ook een droom, eentje waarvoor hij zich uitermate inzet om hem te verwezenlijken. In deze droom staat niet langer winst centraal, maar leefbare buurten waarin de mens weer centraal staat. Om deze droom te verwezenlijken heeft hij in 1993 MyWheels opgestart zodat mensen met elkaar in contact komen door te delen. Deze droom heeft hij ingezonden naar “Mijn droom voor ons land”, een initiatief van Nationaal Comité Inhuldiging. De mooiste ingestuurde dromen worden gebundeld in een Droomboek dat ter inspiratie aan het Koninklijk paar wordt uitgereikt. Steun zijn droom door naar de site van Deel Jouw Droom te gaan. Hieronder kun je zijn droom lezen:
Auto’s en winst delen
Mijn droom met MyWeels gun ik heel het land en de wereld. Het is een organisatie met inmiddels 1000 deelauto en zit boordevol idealen. Zo streven we naar leefbare buurten in plaats van winst. Als mensen auto’s delen hoeven er veel minder auto’s in de wijk geparkeerd te staan. Zo is er meer ruimte om te spelen en te genieten. Wist je dat een auto gemiddeld 23 uur per etmaal stil staat? Vooral de ‘tweede’ auto in een gezin rijdt maar weinig en is ideaal om te delen. Ons belangrijkste ideaal is om mensen een bewuste keuze voor hun reis te laten maken. Boeiend is dat wij auto’s verhuren om mensen te stimuleren minder auto te gaan rijden. We bieden je ook graag een alternatief: je kunt via ons nu ook OV-fietsen huren.

Leden kennen en helpen elkaar
Wij hechten aan communities. Ja we doen Facebook en zo, maar vooral hechten we aan echte ontmoetingen. We zorgen dat onze leden uit dezelfde buurt elkaar kunnen ontmoeten. Zo beslissen leden overal in het land mee over de weg die we gaan. Doordat veel leden ook een handje helpen houden we de kosten laag, waardoor we met vlag en wimpel de voordeligste is. MyWheels is georganiseerd op basis van sociocratie.

People, Planet, Profit
Voor een vernieuwde aanpak is het de uitdaging een nieuwe balans te vinden tussen natuur, geld en mensen. Bij de bekende drie P’s (People, Planet en Profit) hebben we het woordje profit vervangen door geld. Het gaat om de wijze waarop geld een rol speelt en dus een gelijkwaardig belang heeft als die van leden en medewerkers. In plaats van winstoogmerk kiezen we er voor om de aandacht te richten op kwaliteit van organisatie en dienstverlening. We geloven dat je een product, zoals een deelauto, alleen goed voor de lange duur kunt neerzetten als financiers en betrokkenen (medewerkers en leden) er een gezamenlijk belang erbij hebben. Er is dan meer dan alleen het belang van de geldschieter. Van aandeelhouderswaarde naar een maatschappelijke waarde van samenhangend belang.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…