Dit jaar is het tien jaar geleden dan MyWheels officieel opgericht is. Alhoewel oprichter Henry Mentink in 1993 al begon met autodelen, werd op zaterdag 17 mei 2003 de coöperatieve vereniging Wheels4All officieel geopend in Bovenkarspel door Gregor Frenkel Frank, bekend van het KRO-programma “Ook dat nog”. Toentertijd deelden 40 personen met succes 6 auto’s. Inmiddels is dit aantal doorgegroeid naar ruim 5.000 leden die 1.000 auto’s met elkaar delen. In 2012 is de naam veranderd naar MyWheels, sindsdien is het mogelijk om naast de eigen auto’s ook particulier een auto aan te bieden op de site. In ons archief hebben we nog een artikel gevonden uit het Westfries Weekblad van 20 mei 2013, hieronder kun je het artikel nog eens nalezen.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…