Van 6 t/m 9 juni 2013 wordt in Vierhouten het 20e Eigentijds Festival georganiseerd. Dit is een festival over de thema’s Kunst, Spiritualiteit en Natuur. Tijdens het festival worden 500 workshops gegeven rondom deze thema’s. Henry gaat hier ook naar toe en mag samen met Damaris Matthijsen en Marjon van Opijnen van Economy Transformers een workshop geven over MyWheels met als thema “Economie en het zakendoen van de toekomst”. Hieronder een korte omschrijving van de inhoud van de workshop.
Economie in crisis? Nee hoor. Nu wordt het pas leuk. Nu komt naar boven wat economie echt zou moeten zijn. Jij en ik die samen bouwen aan de toekomst van een samenleving waar de burger weer telt. Maar hoe dan? Economy Transformers is zo’n club van andersomdenkers. Vanaf 2009 werken zo’n 600 innovatie economen, bijzondere zakenmensen en ook kunstenaars aan wat ons te doen staat. ET is begonnen met Damaris – één persoon die iets wilde en veel bereikte. En zo zal het met de nieuwe economie ook gaat. Die ene burger die begint. In het begin vanuit chaos en groeiend naar wat wij met z’n allen willen. En Loesje stelt ons bij voorbaat gerust: “Geen paniek – het is maar chaos”.  JIJ op het Eigentijds Festival bent misschien wel dé gangmaker voor die nieuwe economie. Kom langs in onze workshops en je zult het ervaren.
Economy Transformers heeft aan de hand van het bestuderen van bestaande succesvolle pioniers een basispatroon ontdekt en op basis daarvan ontwikkeld, waarlangs de verandering die gewenst wordt, zich lijkt af te spelen. Dit basispatroon is een nuttig handvat voor verandering, binnen jezelf en voor bestaande (bedrijfs) structuren en tijdens de workshop maak je hier kennis mee. Een van de dimensies is bijvoorbeeld eigendom. Ecolonie in Frankrijk, iedereen kent het, is zelf een goed voorbeeld van hoe er met vernieuwde eigendomsstructuren gewerkt wordt. We bespreken de 6 dimensies waaruit dit genoemde basispatroon bestaat, aan de hand van de casus MyWheels, oprichter Henry Mentink vertelt op welke wijze je het gebruik van je auto kunt delen en op welke wijze je de winst kunt delen in het nieuwe zakendoen.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…