Oegstgeest, 25 juli 2013 – Vanmorgen heeft ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom de startknop ingedrukt van de eerste duurzame deelauto van Oegstgeest. “De slimme combinatie van elektrisch rijden en autodelen is de mobiliteit van morgen,” aldus Van Woerkom. Een mooie samenwerking van Mywheels, DEOdrive en de laadpas van de ANWB. 

Een elektrische auto is relatief prijzig in aanschaf maar spotgoedkoop in gebruik: je tankt uit het stopcontact. Steeds vaker borrelen lokale initiatieven op om zo’n elektrisch auto met een aantal gebruikers te delen. “Klein is het nieuwe groot. Daarom ondersteunen we dit initiatief van harte,” zegt directeur Henry Mentink van MyWheels. Iedereen in Oegstgeest kan de duurzame deelauto vanaf vandaag per uur huren. Reserveren kan via www.mywheels.nl op de computer of een smartphone. 

“Autodelen is bezig aan een opmars,” zegt Marcus Rolloos van DEOdrive, initiatiefnemer van de duurzame deelauto. DEO staat voor ‘duurzaam elektrisch onderweg’. “Toegang tot mobiliteit wordt belangrijker dan bezit van een auto,” vervolgt hij. “We gaan in zee met een professionele maar vooral ook sociale organisatie. MyWheels zorgt voor alles: een laadpas voor elektriciteit, een all-riskverzekering en een automatische factuur. De gebruiker heeft online een keurig overzicht.” 

Het huren van de duurzame deelauto van DEOdrive kost 5 euro per uur, zonder bijkomende kosten per kilometer voor brandstof. “Logisch, want een elektrische auto verbruikt geen dure benzine. De maximumprijs bedraagt 30 euro voor een dag. Zo zie je dus dat duurzaamheid ook beter is voor de portemonnee. Daarom hebben we ook gekozen voor de Think City, een snelle tweezitter met een bereik van 150 kilometer en een topsnelheid van 115 kilometer per uur,” zo besluit Marcus Rolloos. De initiatiefnemer hoopt dat de rode auto massaal wordt geprobeerd, zodat Oegstgeest kan wennen aan elektrisch rijden én het delen van een auto. Zowel particulieren als ondernemers kunnen ook coöperatief deelnemen in het project, zodat het aantal elektrische deelauto’s in Oegstgeest snel kan groeien. 

Een eigen auto kost algauw 400 euro per maand. Voor een deelauto betaal je alleen als je erin rijdt. Bij MyWheels heb je dus geen omkijken naar afschrijving, onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting: wel de lusten, niet de vaste lasten. 

MyWheels heeft in heel Nederland duizend deelauto’s klaar staan. Dat zijn zowel officiële deelauto’s van MyWheels als particuliere auto’s van mensen die een deel van hun autokosten willen terugverdienen door hun auto tegen betaling uit te lenen. Elk lid kan dus ook ‘huren van de buren’ als hun auto stilstaat. Lidmaatschap is gratis. Alles wordt afgehandeld door het MyWheels platform dat mede door Stichting DOEN werd mogelijk gemaakt.

Volgens de Consumentenbond en het tv-programma Kassa verhuurt MyWheels (voorheen Wheels4all) van alle aanbieders de voordeligste deelauto’s. Dat kan omdat MyWheels een ideële organisatie is: deze stichting streeft niet naar winst, maar naar een betere wereld. Met minder geparkeerde auto’s op straat en daardoor meer ruimte voor groen en om te spelen.

Categorieën: Geen categorie

1 Comment

Egbert van 't Oever · 28 juli 2013 op 09:00

Mooi initiatief! En max. € 30,-/ dag.

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…