Donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Initiatiefnemer Urgenda roept op deze dag te gebruiken om duurzaamheid zoveel als mogelijk onder de aandacht te brengen. Hierdoor vinden er, verspreid door heel Nederland, duizenden duurzame activiteiten en acties plaats. Ook MyWheels is bij diverse activiteiten aanwezig.

De activiteiten konden vooraf op de site dagvandeduurzaamheid.nl aangemeld worden. Een voorbeeld van een activiteit is het Low Car Diet. Hierbij leveren 100 topbestuurders en 550 medewerkers hun eigen autosleutels in. Zij stappen voor 10 dagen over op het gebruik van (elektrische) deelauto’s, de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, taxi en werk- en vergaderfaciliteiten op stations

Met deze actie willen de initiatiefnemers de beweging van eigen autobezit naar het delen van auto’s in combinatie met openbaar vervoer stimuleren. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad. Met deze actie ervaren deelnemers andere vormen van reizen en werken. Volg de deelnemers op de site lowcardiet.nl.

MyWheels is bij diverse activiteiten aanwezig, zo gaat Henry naar Wageningen en is Martijne namens MyWheels aanwezig in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…