Een parkeerplaats voor je auto vinden is in grote steden vaak lastig. Of er is geen plek om je auto te parkeren, of de parkeerkosten zijn hoog. In Antwerpen willen ze dit oplossen door autodelers overal gratis te laten parkeren. Auto’s waarvan meer dan vier bestuurders gebruik maken, krijgen een parkeerkaart waarmee in de hele stad gratis geparkeerd kan worden.

Het stadsbestuur van Antwerpen wil autodelen op haar grondgebied aantrekkelijker maken, om meer parkeerruimte vrij te maken. Want een deelauto vervangt al snel vier tot twaalf eigen wagens vervangt. De regeling geldt voor zowel particulier als georganiseerd autodelen.

Met de parkeerkaart mogen de gebruikers in alle zones van de stad gratis parkeren. De mogelijkheid om een voorbehouden, vrije parkeerplaats in de buurt aan te vragen zal ook blijven bestaan.

Doordat er steeds meer commerciële autodeelinitiatieven op de markt komen, stelt de stad criteria op waaraan bedrijven moeten voldoen om mee gebruik te kunnen maken van parkeerruimte. Er moeten heldere prijsafspraken zijn. Gebruikers dienen verder formeel lid of abonnee te zijn en de wagens moeten ook voor een periode van een uur of minder gebruikt kunnen worden.

Uiteraard hopen we bij MyWheels dat gemeentes in Nederland dit idee ook zullen omarmen en autodelen zo nog aantrekkelijker maken. We zijn benieuwd of door dit besluit het autodelen in Antwerpen toeneemt, en of Nederlandse steden Antwerpen zullen navolgen.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…