‘Leden kennen en helpen elkaar’ is een van de idealen die wij belangrijk vinden. Om andere leden te leren kennen, plaatsen we regelmatig een kort interview met een MyWheels lid. Vandaag met Jan Theunissen uit Culemborg. Hij is beheerder van drie MyWheels auto’s in zijn woonplaats en werkt voor Stichting Dienstwerk, een servicebureau voor de bemiddeling tussen vraag en aanbod van persoonlijke diensten.  Hieronder zijn ervaring met MyWheels autodelen.

Als trouwe ‘autodeler’ heb ik eigenlijk nooit een eigen auto nodig gehad. De keuze uit meerdere auto’s én de betaalbaarheid zorgen ervoor dat ik altijd vervoer heb. Ik gebruik de MyWheels auto vooral voor zakelijke ritten, privé doen we het meeste met de trein. Ik maak enkele keren per week gebruik van MyWheels. Het komt erg weinig voor dat ik een hele week geen auto nodig heb. Ik werk vrij veel voor Stichting Dienstwerk en die stichting heeft nu ook een abonnement op MyWheels.

Doordat ik coördinator ben geweest in Culemborg is er wel contact met andere autodelers in de buurt. In Culemborg zijn veel leden actie en hebben we maar liefst 20 deelauto’s staan waarvan 16 MyWheels deelauto’s en 4 particuliere auto’s.

Bij MyWheels is de jaren (terecht) veel op landelijk niveau geregeld en geautomatiseerd. De uitdaging voor MyWheels is nu om de leden betrokken te krijgen. De auto-eigenaren die ik ken, zijn niet ondernemend genoeg om gebruikers te werven. Ze hopen dat MyWheels dit oppakt. Meer aandacht voor lokale zaken en eigenaren helpen hun auto te verhuren zou de organisatie goed doen.

De toekomst van autodeelmarkt vind ik nu nog onzeker in te schatten. Ik zie dat bij de overheid veel sympathie lijkt te zijn voor elektrisch vervoer. Het prive autodelen heeft zoals gezegd meer lokale aandacht nodig maar ook efficiency en innovatie.

Mijn tips voor auto-eigenaren en autodelers is om het rond te vertellen. Vertel mensen in je omgeving over de mogelijkheden van autodelen, deel je gebruikerservaringen zodat anderen ook enthousiast gemaakt worden.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…