Aanstaande zaterdag 23 november wordt in Fleringen officieel een elektrische deelauto en bijbehorende laadpaal in gebruik genomen. Dit gebeurt tijdens de open dag van Stichting Duurzaam Fleringen, die geopend wordt door wethouder Gerrit Ophof van de gemeente Tubbergen. De deelauto is daarna vanaf 23 november via MyWheels te huur. Dit is de eerste elektrische auto in Twente die gedeeld wordt.

De laadpaal is de eerste voor elektrische auto`s in de gemeente Tubbergen en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage die de Dorpsraad Fleringen heeft mogen ontvangen van de gemeente voor een duurzaamheidsproject. De elektrische deelauto, Renault Zoe, is beschikbaar voor iedereen die duurzaam op weg wil met deze volledig elektrische auto. Hiermee beoogt de stichting het elektrische onder de aandacht te brengen en het aantal (tweede) auto`s in het dorp Fleringen op termijn te verminderen. De auto zal staan op Oldenzaalseweg 86 in Fleringen. Meer informatie vind je op de autopagina van de Renault Zoe.

De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur, de locatie is Kulturhus de Spil in Fleringen. Op de locatie is verder een informatiemarkt over zonnepanelen, na-isoleren van woningen, subsidie, duurzaamheidsleningen, en de de projecten van Duurzaam Fleringen. Names MyWheels zal Henry Mentink aanwezig zijn bij de ingebruikname van de deelauto. Meer informatie over de open dag vind je op de website van Fleringen.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…