‘Leden kennen en helpen elkaar’ is een van de idealen die wij belangrijk vinden. Om andere leden te leren kennen, plaatsen we regelmatig een kort interview met een MyWheels lid. Vandaag met Diane Bakker uit Axel. Zij werkt als zzp’er vanuit huis en gebruikt een deelauto als ze een keer op pad moet. We hebben een zestal vragen gesteld over haar ervaring met autodelen via MyWheels en over haar bedrijf Blanco Page Ltd.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?
Ik ben bij MyWheels terechtgekomen toen ik tijdelijk geen auto had, en een vriend me over een soortgelijk concept in Belgiƫ vertelde. Via Google vond ik MyWheels. Ik kende al wel het autodeelconcept waarbij je een auto huurt die je ergens kunt halen en desgewenst ergens anders weer kunt achterlaten, maar niet dit concept waarbij je van een particulier huurt.

Ik heb niet de hele tijd een auto nodig omdat ik vanaf thuis werk voor mijn bedrijf Blanco Page Ltd. Dat bedrijf biedt onderdak aan drie merken: Cloudnium biedt webhosting, maar ook VPS hosting en Dynamic Cloud servers en dedicated servers, plus wat aanvullende zaken zoals SSL certificaten en domeinnamen. FlexyTalk is een live chat widget waarmee website eigenaren met hun sitebezoekers kunnen chatten om zo hun klantenservice naar een hoger niveau te tillen. En ISPsystem Software Solutions levert software voor het beheer van servers, datacenters, virtualisatie, enz.

Dit is voornamelijk computerwerk, en overleg met partners en medewerkers gaat voornamelijk via de VoIP telefoon, Skype, de chat en e-mail. Dus geen woon-werkverkeer voor mij! Het is wel zo dat ik in het landelijke Zeeuws-Vlaanderen woon, waar het openbaar vervoer minimaal is en het dus zonder auto niet bepaald handig is wanneer je het dorp uit moet.

Hoe vaak maak jij gebruik van MyWheels en waar gebruik je de auto voor?
Ik heb een auto bij MyWheels gehuurd toen mijn kinderen aangereden waren en ze daardoor een tijdje niet op de fiets naar school konden. De auto die ik huurde was toevallig een zelfde type Volvo als ik eerder had gehad, die heel fijn reed en waarvan het dashboard me bekend was šŸ™‚ De eigenaar ervan was erg aardig, gaf ook uitleg over het tanken omdat de auto op LPG rijdt, en afspraken met hem maken over afhalen of terugbrengen ging heel soepel. Omdat zijn vrouw hoogzwanger was hield ik er rekening mee dat ze de auto misschien opeens nodig konden hebben, maar ik heb de Volvo maar een keer tussendoor terug hoeven brengen omdat ze een controle-afspraak in het ziekenhuis hadden. Via Twitter heb ik gehoord dat ze inmiddels een baby hebben, leuk!

Is er contact met andere autodelers in jouw buurt en is dat nuttig?
Ik ken geen andere autodelers behalve de man waarvan ik de Volvo huurde. Wel heb ik inmiddels zelf toch weer een klein autootje aangeschaft en dit wil ik wel verhuren, temeer omdat er in mijn dorp nog niemand is die zijn/haar auto via MyWheels verhuurt, en ik de wagen toch niet vaak nodig heb.

Wat kan volgens jou beter bij MyWheels?
Het hele systeem van MyWheels werkt prima, ook de iPhone app is handig, niks op aan te merken wat mij betreft!

Hoe denk je dat de autodeelmarkt zich in de toekomst gaat ontwikkelen? 
Wat de toekomst betreft, het zou me verbazen als de autodeelmarkt niet alleen maar groter gaat worden. Het grootste argument voor autodelen zal wel het kostenaspect blijven, en verder ook milieu-overtuigingen en voor bewoners van binnensteden misschien ook wel het parkeerprobleem.

Heb je tips voor andere autodelers? 
Niet echt tips voor andere autodelers, maar ik heb al diverse kennissen op MyWheels gewezen, zeker degenen die een bestelauto of busje hebben, want ik denk dat er zeker mensen zijn die zo’n auto af en toe een dagje kunnen gebruiken zonder er zelf een te willen bezitten.

Categorieƫn: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder autoā€™s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…