Lonneke, oprichter van De Mobiele Moestuin Haarlem

De autodelers van MyWheels zijn mensen die bezig zijn met de toekomst en hoe ze de wereld een beetje beter kunnen maken. Als je naast autodelen ook op een andere manier een positieve bijdrage aan de maatschappij wilt leveren, dan kan Nudge je daarbij helpen. Het begint allemaal met het zetten van een stip, omdat je net als de andere 31.000+ nudgers vindt dat Nederland duurzamer kan. Benieuwd naar de andere mensen die ook een stip hebben gezet? Lees dan hier bijvoorbeeld eens het verhaal van Lonneke, oprichter van De Mobiele Moestuin Haarlem.

Lonneke: “Vraag jij je wel eens af hoe je goed voor jezelf én je omgeving kunt zorgen? Op een manier die ook nog eens leuk en lekker is? Ik wel, want gezonde voeding en de natuur zijn belangrijk voor mij. Om dit te stimuleren, heb ik De Mobiele Moestuin Haarlem bedacht. Dat is een mobiele pipowagen waarin alle gereedschap en kennis zit om een gemeenschappelijke moestuin op te starten. Zo wil ik mensen laten ervaren hoe heerlijk en bijzonder het is om groente te verbouwen. En ze inspireren om dit ook thuis te doen, op hun terras, balkon, vensterbank of in de tuin.
De Mobiele Moestuin Haarlem
En weet je wat behalve de gewassen nog meer groeit? Het sociale gevoel van de buurt. De één neemt hout mee, de ander kennis of zijn schroefboormachine om een hekje te maken. Even weg achter de computer, samen boven een groentebed. Dat geeft veel positieve energie. Dat is het mooie van in de natuur bezig zijn: ademhalen en open staan voor andere ideeën. Je spreekt mensen die je anders nooit spreekt. Daar pluk je heerlijke vruchten van. Net als wanneer je naar de natuur luistert en daar goed voor zorgt.”

Nudge heeft het plan van Lonneke een extra zetje gegeven en heeft er tevens voor gezorgd dat haar plan van aanpak ‘start een buurtmoestuin’ nu beschikbaar is voor anderen. Doe je net als Lonneke ook mee? Zet dan je stip op Nudge.nl en draag op jouw eigen manier bij!

Het hele verhaal, geschreven door Ebbie & Ivy, lees je op de blog van Nudge.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…