Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf interessante sites.Hieronder vijf interessante sites, getipt door Evelien van Oudermatch

1. Oppas regelen via Oudermatch

Als je je kinderen liever niet naar de crèche brengt, of als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, kan voor elkaar oppassen een uitkomst zijn. Via Oudermatch zie je precies welke ouders bij jou in de buurt ook op zoek zijn naar oppas, zodat je met elkaar een oplossing kan zoeken. Ook kan je via Oudermatch oppas vinden voor een avondje uit, of een professionele gastouder.

2. Spullen lenen via Peerby

Misschien ken je Peerby nog wel van De Wereld Draait Door. Oprichter Daan Weddepohl vertelde bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel over zijn startup: een website waarmee je spullen kan lenen bij je buren. Denk hierbij aan boormachines en andere dingen die je niet vaak gebruikt, maar ook aan boeken of die keukenkruiden die je op zondagavond blijkt te missen. Als je via Peerby een zoekopdracht verstuurt wordt die automatisch naar 100 mensen bij jou in de buurt gestuurd, en er is bijna altijd wel iemand bij die je kan helpen.

3. Help iemand in je buurt via Zorgvoorelkaar

Via Zorgvoorelkaar kan je je als vrijwilliger aanmelden om mensen bij jou in de buurt te helpen. Dit kan van alles betekenen, klusjes zoals boodschappen en koken, maar ook gewoon een praatje maken met oudere mensen die weinig contacten hebben. Natuurlijk kan je je ook aanmelden als je zelf ergens hulp bij nodig hebt.

4. Een verse en zelfgemaakte maaltijd via Thuisafgehaald.nl

Via Thuisafgehaald kan je koken voor je buurtgenoten, of een versgemaakte maaltijd afhalen bij één van je buren. Ideaal voor als je even geen zin hebt om te koken, of waarom eigenlijk niet voor elke dag? De meeste thuiskoks vragen alleen de kostprijs voor hun maaltijden, dus het is ook nog heel betaalbaar.

5. Een vakantieadres via AirBNB
Met deze laatste tip kom je niet in contact met je buren, maar met mensen van over de hele wereld. Via AirBNB (geen bed & breakfast maar een airbed & breakfast) kan je kamers huren bij particulieren in allerlei landen, en in de meeste gevallen hoef je echt niet op een luchtbed te slapen.

Dit artikel is geschreven door Evelien, blogger voor Oudermatch

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

VPRO Tegenlicht: Hoe raken wij de auto kwijt?

De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van Lees verder…

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

MyWheels verreweg de voordeligste autodeler volgens Autovisie

MyWheels is de voordeligste manier van autodelen, volgens het autoblad Autovisie. Uit hun onderzoek blijkt dat MyWheels 12,- euro goedkoper is dan Greenwheels en ConnectCar. MyWheels is zelfs 60,- euro voordeliger dan SnappCar bij vier Lees verder…