De laatste jaren zien we een steeds sterkere daling van de autoverkopen, vooral de jonge generatie koopt ze niet meer en rijdt steeds minder kilometers. Tv-programma Tegenlicht keek daarom afgelopen zondag naar de toekomst van mobiliteit: hoe zal de nieuwe generatie zich in de toekomst verplaatsen? In de uitzending werd een groot aantal start-ups geïnterviewd die de toekomst van de auto radicaal kunnen veranderen. 


Innovatieve bedrijven zoals Uber, Tesla, Google en RideAmigos zorgen dat aanbod en vraag van vervoer steeds beter op elkaar afgestemd worden. Zo is eigen auto bezit in de toekomst niet meer nodig. Hieronder kun je de uitzending terugkijken.

Categorieën: Geen categorie

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Autodelen remt autoverkoop flink

Voor elke deelauto in in Amerika (van Zipcar of Car2go) worden er 32 minder auto’s verkocht. Dit concludeert het consultantbureau AlixPartners.  Mark Wakefield, van AlixPartners, denkt dat het autodelen een grotere invloed heeft op de Lees verder…

Geen categorie

5 handige websites om te delen met je buren

Je auto delen via MyWheels past helemaal in de trend om te delen met je omgeving. Er komen steeds meer websites waar je makkelijk spullen en diensten mee kan delen met je buren. Hieronder vijf Lees verder…

Geen categorie

MyWheels verreweg de voordeligste autodeler volgens Autovisie

MyWheels is de voordeligste manier van autodelen, volgens het autoblad Autovisie. Uit hun onderzoek blijkt dat MyWheels 12,- euro goedkoper is dan Greenwheels en ConnectCar. MyWheels is zelfs 60,- euro voordeliger dan SnappCar bij vier Lees verder…