Op 30 april bereikte ons het onverwachte bericht dat Emile van Dantzig is overleden. Emile had al langere tijd medische problemen en was zondag weer opgenomen in het ziekenhuis. De eerste berichten waren al somber en naar nu blijkt terecht.

Vorige week zaten we in Utrecht nog bij elkaar in MyWheels verband; een twintigtal zeer betrokken leden, waaronder natuurlijk Emile. Want iedereen die Emile heeft gekend, zal bevestigen dat Emile zeer begaan was bij het wel en wee van MyWheels. Vele leden hebben hem leren kennen tijdens geïnspireerde bijeenkomsten in huiskamers, zaaltjes en op markten.

Daarnaast heeft hij zich voor MyWheels jarenlang ingespannen om de besluitvorming door middel van sociocratie vorm en inhoud te geven. In de vele bijeenkomsten die we met hem hadden was het contact altijd plezierig. Want Emile was niet alleen zeer deskundig. Hij was voor velen van MyWheels ook een vriend en een warm en meelevend mens.

Emile is 66 jaar geworden. We leven mee met Hanke en kinderen en wensen hen en allen die nauw aan hem verbonden zijn veel sterkte.

Er zal geen begrafenis of crematie zijn omdat hij zijn lichaam ter beschikking heeft gesteld aan de wetenschap. Ook dat typeert Emile; zich inspannen voor de maatschappij, zelfs na zijn overlijden. We zullen hem missen en het is aan ons zijn goede voorbeeld voort te leven.

Categorieën: MyWheels

4 Comments

Evert Bouws · 5 mei 2014 op 17:28

Ik heb Emile maar een maal ontmoet, maar dat was ook meteen een bijzonder plezierige ontmoeting. Ik was nog maar net lid en beheerder van een Toyota in Bilthoven. We probeerden toen samen belangstelling te wekken voor het gebruik van een deelauto onder de leden van een woongroep van ouderen, waar ik deel van uitmaak. Dat lukte toen helaas niet; men hechtte nog teveel aan het bezit van een auto.

André van Eck · 5 mei 2014 op 21:03

Mijn oprechte deelneming!
Ik hoop dat hij een inspiratiebron zal blijven voor ieder die dit prachtige initiatief rijdende houden.

Monique de Bie · 7 mei 2014 op 13:37

Ook mijn oprechte deelneming aan Emile's vrouw en kinderen en alle anderen die Emile hebben gekend en door hem zijn geïnspireerd. Emile was voor mij een goede bekende die ik zowel op landelijke bijeenkomsten van MyWheels als van Transition Towns tegenkwam. Zo ook in Utrecht op 17 april, waar we nog uitgebreid hebben bijgepraat over verkiezingen, milieu en sociocratie. Ik zal hem missen!

Ellen Zaeyen · 15 mei 2014 op 15:24

Het spijt me geweldig te horen dat Emile is overleden. Mijn oprechte condoleance aan zijn vrouw en gezin, maar ook aan Henry, Ronald en alle anderen die binnen Wheels die nauw hebben samengewerkt met Emile. Het is alweer even geleden dat ik met hem heb samengewerkt en contact heb gehad, maar ik herinner mij zijn nauwgezetheid en zijn onverholen enthousiasme voor het idee achter W4A, de sociocratie en last but not least voor Transition Towns. Een inspirerend en zachtmoedig medemens is gestorven. Veel sterkte voor allen, ik zal aan jullie en aan Emile denken. Ellen

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…