Jongeren gebruiken steeds vaker een deelauto

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van autodelen. Volgens het Duitse Fraunhoferinstituut is mede daardoor in 2050 de helft van alle auto’s verdwenen. Autodelen neemt volgens het instituut vooral toe omdat de auto voor jongeren steeds minder belangrijk is en ze steeds vaker een deelauto gebruiken.

Dit blijkt ook bij MyWheels: het percentage gebruikers jonger dan 35 jaar is het afgelopen jaar met 50 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Volgens oprichter Henry Mentink komt dit omdat de auto het steeds vaker moet afleggen tegen de smartphone en jongeren minder hechten aan bezit maar gebruik voorop stellen.

Daarnaast neemt het aantal deelauto’s de afgelopen jaren sterk toe doordat ook particulieren hun eigen auto aanbieden. Het aantal auto’s dat via MyWheels wordt aangeboden is het afgelopen jaar verdubbeld. Daardoor kunnen leden van de organisatie voor elke rit de ideale auto kiezen: een ruime zevenzitter om het voetbalteam te vervoeren, een busje om een boodschap bij de bouwmarkt te doen of een kleine stadsauto voor een korte rit.

Autodelen is goedkoper dan een auto kopen. Een eigen auto kost al snel 400 euro per maand, met een deelauto betaal je alleen wanneer je rijdt. Bij MyWheels koop je geen auto, maar kilometers. Je weet dus vooraf precies wat je betaalt en hebt dus geen omkijken naar afschrijving, onderhoud, reparaties, wegenbelasting of verzekering.

Volgens de Consumentenbond is MyWheels de voordeligste aanbieder van deelauto’s. Dat kan omdat MyWheels een ideële organisatie is: de stichting streeft niet naar winst, maar naar een betere wereld. Met minder geparkeerde auto’s op straat en meer ruimte voor groen en om te spelen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…