Jongeren gebruiken steeds vaker een deelauto

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van autodelen. Volgens het Duitse Fraunhoferinstituut is mede daardoor in 2050 de helft van alle auto’s verdwenen. Autodelen neemt volgens het instituut vooral toe omdat de auto voor jongeren steeds minder belangrijk is en ze steeds vaker een deelauto gebruiken.

Dit blijkt ook bij MyWheels: het percentage gebruikers jonger dan 35 jaar is het afgelopen jaar met 50 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Volgens oprichter Henry Mentink komt dit omdat de auto het steeds vaker moet afleggen tegen de smartphone en jongeren minder hechten aan bezit maar gebruik voorop stellen.

Daarnaast neemt het aantal deelauto’s de afgelopen jaren sterk toe doordat ook particulieren hun eigen auto aanbieden. Het aantal auto’s dat via MyWheels wordt aangeboden is het afgelopen jaar verdubbeld. Daardoor kunnen leden van de organisatie voor elke rit de ideale auto kiezen: een ruime zevenzitter om het voetbalteam te vervoeren, een busje om een boodschap bij de bouwmarkt te doen of een kleine stadsauto voor een korte rit.

Autodelen is goedkoper dan een auto kopen. Een eigen auto kost al snel 400 euro per maand, met een deelauto betaal je alleen wanneer je rijdt. Bij MyWheels koop je geen auto, maar kilometers. Je weet dus vooraf precies wat je betaalt en hebt dus geen omkijken naar afschrijving, onderhoud, reparaties, wegenbelasting of verzekering.

Volgens de Consumentenbond is MyWheels de voordeligste aanbieder van deelauto’s. Dat kan omdat MyWheels een ideële organisatie is: de stichting streeft niet naar winst, maar naar een betere wereld. Met minder geparkeerde auto’s op straat en meer ruimte voor groen en om te spelen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…