Verhuur je boot via GoBoat
Een boot wordt gemiddeld minder dan tien procent van het jaar gebruikt. Terwijl diezelfde boot wel het hele jaar lang geld kost. Denk aan ligplaats, onderhoud, verzekering en winterstalling. Een ideaal product dus om met anderen te delen en zo een (een deel van) de kosten terug te verdienen. De nieuwe startups GoBoat en Barqo springen hier op in en helpen booteigenaren hun boot te verhuren aan andere particulieren. 

GoBoat bestaat sinds juni en rondde vorig weekend de eerste verhuurtransactie af. Het idee van het bedrijf is simpel en komt overeen met autodelen: iemand met een boot voegt zijn vaartuig toe, bepaalt een huurprijs en geeft aan wanneer de boot beschikbaar is. Iemand die eens een dagje wil varen kan de boot direct reserveren en dagje het water op.
“Een eenvoudigere manier om een deel van je bootkosten terug te verdienen is er volgens ons niet”, laat mede-oprichter van GoBoat Quinten Hoogeboom weten. “Er is een enorme vraag naar betaalbare boten om een dagje met vrienden en bekenden te varen. Tegelijkertijd ligt het water vol met boten die niet of nauwelijks worden gebruikt. Door het samenbrengen van vraag en aanbod op GoBoat kunnen huurders eenvoudig een boot huren en verdienen verhuurders een deel van hun kosten terug. Duurzaam, gemakkelijk en lucratief.”
De deeleconomie maakt een enorme opkomst door en GoBoat speelt daar graag op in. “Met de komst van dergelijke platformen worden consumenten bewuster van de mogelijkheid om te delen. Nederland is een echt ‘vaarland’ en heeft een groot bereik van consumenten die willen varen. Omdat een peer-2-peer-platform voor boten nog niet bestond zagen wij een kans en hebben wij dit opgezet”, aldus Hoogeboom. “De komende tijd willen wij ons aanbod hard groeien. Voor het eind van de zomer willen we minimaal honderd boten ter beschikking hebben staan en volgend jaar moet dat minstens vijfhonderd zijn.”

Categorieƫn: MyWheels

4 Comments

Marcus Rolloos · 28 augustus 2014 op 23:07

geweldig, de meeste boten liggen inderdaad 90% van de tijd stil

Marcus Rolloos · 28 augustus 2014 op 23:13

nu nog een klein zeiljacht op de Kaag!

Anoniem · 31 augustus 2014 op 15:54

super! Graag ook wat sportieve zeilboten, ik wil wel weer eens in de trapeze hangen šŸ™‚ bij de huurboten bm en valk kan dit niet.
Anke

Boten TV · 27 januari 2015 op 14:25

Zeer interessant artikel!

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…