Durlstone Foundation in Zimbabwe wordt gesteund door autodelen

Jack Karelse deelt sinds maart 2013 via MyWheels zijn Smart Pure in Goes. Door zijn Smart met de buren te delen deelt hij de autokosten en hoeft zijn auto niet langer ongebruikt op straat te staan. Daarnaast heeft Jack sinds dit jaar een goed doel aan de verhuur gekoppeld. Zo profiteren niet alleen hij en zijn buren van autodelen, maar ook kinderen in Zimbabwe.

Van iedere verhuur gaat 5 euro in de pot voor de Durlstone Foundation. Dit bedrag wordt door de foundation gebruikt om schoolmaaltijden voor de Durlstone School in Macheke (Zimbabwe) te kopen. Inmiddels heeft Jack al ruim 100 euro in de pot.

De Durlstone school is klein begonnen, maar telt inmiddels ruim 800 leerlingen. Deze leerlingen komen uit de verre omgeving en moeten soms 10 kilometer lopen voordat ze bij school zijn, vaak zonder ontbijt. Daarom verstrekt de school één maaltijd per dag. Wat Jack dus mede mogelijk maakt.

Op de website van de Durlstone Foundation en op Facebook vind je meer informatie over deze en andere initiatieven.

Categorieën: Autodelen

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…