De Sharing Week in Nederland

Van 8 tot en met 15 oktober wordt de Sharing Week georganiseerd. Een week waarin heel Nederland deelt, leent, ruilt, huurt en geeft. Want er valt ontzettend veel te delen. Steeds meer mensen en organisaties ontdekken dan ook dat delen leuk en slim is. Vier daarom samen met MyWheels de deeleconomie tijdens de Sharing Week. We zijn die week te vinden op evenementen door het hele land, lees hieronder of er ook een evenement bij jou in de buurt is.

8 oktober – Amsterdam (kick-off)
De Sharing Week wordt op 8 oktober in Amsterdam afgetrapt in het gebouw van Seats2meet in De Beurs van Berlage. Op die dag doen partijen als ShareNL, Nils Roemen (Durf te vragen), Peerby, Thuisafgehaald en Konnektid het evenement aan en zijn er diverse presentaties. Ook MyWheels is die dag aanwezig, Aron is aanwezig om vragen te beantwoorden en MyWheels te pitchen. De kick-off vindt plaats van 09:30 uur tot en met 18:00 uur. Het programma kun je op de site van Seats2meet raadplegen.

9 oktober – Future Perfect in Amsterdam
Op de vooravond van de Dag van de Duurzaamheid wordt het project Future Perfect voorgesteld: in verschillende landen verzamelen Goethe-Instituten en partners verhalen van mensen die innovatieve bijdragen leveren aan een duurzamere samenleving. Tijdens de avond wordt Henry Mentink door auteur en journaliste Kerstin Schweighöfer geïnterviewd. Hij zette in 1994 de eerste professionele ‘Wereldwinkel’ op en in 2003 richtte hij de deelauto coöperatie MyWheels op. De avond begint om 20.00 uur in het Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam. Aanmelden kan via de site van het Goethe-Instituut.

9 oktober – Zutphen
Om 10.30 uur overhandigt Jeroen Langeveld aan wethouder Coby Pennings (o.a. verkeer, vervoer, water, milieu, openbare ruimte en stadsbeheer) een folder over autodelen in Zutphen en Warnsveld. De folder is bedoeld voor het publiek en informeert (kort) over wat autodelen is. Daarbij is ook kort informatie opgenomen over de vier grote aanbieders in Zutphen; Flexcar, Greenwheels, MyWheels en Snappcar. De folder wordt onder andere verstrekt aan nieuwe inwoners en bij het ophalen van het rijbewijs. De folder is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen.

10 oktober – Dag van de Duurzaamheid in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg
Woon je in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg, of ben je ondernemer in een van deze plaatsen? En lijkt het je leuk om op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, mee te doen aan een gezamenlijke lunch? Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn deelnemers welkom bij Jachthaven Marina Rijnsburg, kanaalpad NW 4. De bedoeling is dat deelnemers zelf een (verantwoorde) lunch voor 2, 3 of 4 personen meebrengen om samen te delen met anderen. Laat even weten of je meedoet via natalievanc@gmail.com (beheerder MyWheels in Katwijk).

Initiatiefnemer Caroline Koiter van Verduur Samen hoopt met deze bijeenkomst ondernemers en inwoners samen te brengen die duurzaamheid omarmen of er meer vanaf willen weten. “Op steeds meer plekken binnen onze gemeente zie je dat inwoners en ondernemers meer en meer verantwoord leven en ondernemen. De Dag van de Duurzaamheid is een mooie aangelegenheid om al die mensen een keer bijeen te brengen om samen van gedachten te wisselen hoe we nog meer daadkracht met elkaar kunnen tonen”, aldus Caroline.

Tijdens de lunch kun je een proefrit maken in een elektrische auto of deelauto en ook kun je meer te weten komen over het zelf opwekken van zonne-energie, en over sharing-activiteiten in Katwijk zoals MyWheels en Thuisafgehaald.

10 oktober – Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn
Op de Dag van de Duurzaamheid wordt in Apeldoorn een evenement georganiseerd waar je duurzaamheid kunt voelen, horen en proeven. Vele facetten van duurzaamheid komen aan bod in de categorieën wonen, vervoer, energie, voedsel, mode & lifestyle en kunst & cultuur. Het evenement duurt van 15:00 uur tot 21:00 uur. De dag wordt georganiseerd op het terrein van de Zwitsal-fabriek aan de Vlijtseweg. Verhuurder Michel van de Vosse zal op die dag MyWheels promoten en ook zijn deelauto zal op de markt zichtbaar zijn. Meer informatie vind je op de site van Dag van de Duurzaamheid.

11 oktober – Deeldag in Nijmegen
In DroomVilla Lux kun je op 11 oktober kennismaken met de deeleconomie. De Deeldag is onderdeel van de nationale Sharing Week, waarbij Deeldagen worden georganiseerd in zes steden (o.a. Amsterdam en Utrecht, waar MyWheels ook aanwezig is). Tijdens deze dag in Nijmegen worden lezingen gehouden, workshops gegeven en spullen gedeeld rondom het thema Deeleconomie. Het doel van deze dag is het laten zien van de hoeveelheid spullen die er over zijn, en wat hier mee gedaan kan worden. Oprichter Henry Mentink geeft een lezing over autodelen, MyWheels en de deeleconomie. Meer informatie vind je op de website van Nijmegen Deelstad.

12 oktober – Leidse Duurzaamheidsdagen

Tijdens de Leidse Duurzaamheidsdagen, die van 10 tot en met 12 oktober worden georganiseerd, is MyWheels op zondagmiddag 12 oktober aanwezig. Die dag staat Kennismaken met Duurzame mobiliteit centraal. De hoofdlocatie is het Duurzaam Mobiliteitscentrum, Haagweg 8 in Leiden. Vanaf deze locatie kun je vijf verschillende bestemmingen in Leiden bezoeken, waarbij je telkens gebruik maakt van een ander duurzaam vervoermiddel op elektriciteit of groengas.

14 oktober – Groningen
Op 14 oktober doet de Sharing Week S2M050 aan! De hele dag staat dan in het teken van delen: van auto’s tot appartementen, van kennis tot klussen, van eten tot energie, van spullen tot zorg. In het ochtendprogramma wordt er vooral veel informatie gedeeld. In de middag zijn het ervaringen die worden gedeeld, maar ook kunnen worden opgedaan. Partijen als Airbnb, Peerby, Repair Café en Mobypark hebben hun medewerking al toegezegd. Namens MyWheels is Midas aanwezig om vragen te beantwoorden en MyWheels autodelen te pitchen. Kijk op de website van de Sharing Week voor meer informatie over het programma in Groningen.

15 oktober – Utrecht (slotevent)
De Sharing Week wordt afgesloten in Utrecht, in het gebouw van Seats2meet. Partijen en sprekers als Airbnb, Yammer, Peerby en Crowdfunding zullen aanwezig zijn. Ook MyWheels zal die dag bij Seats2meet te vinden zijn, wij houden daar immers regelmatig kantoor. Adjunct-directeur Ronald zal een workshop geven met de titel “Autodelen met MyWheels, net als OV-fiets: De idealen zijn de winst”, hij vertelt hoe hij car sharing net zo succesvol wil maken als bike-sharing. Idealen zijn hierbij de drijvende kracht, daarom gaat MyWheels voor een open standaard. Deelnemers kunnen meedenken over de mogelijkheden en bedreigingen. De dag begint om 09:00 tot en met 18:00 uur, op de site van Seats2meet vind je meer informatie.
Kom jij ook langs?
Bij alle bovenstaande evenementen zullen MyWheels medewerkers, huurders, verhuurders en/of vrijwilligers aanwezig zijn met banners en cadeaubonnen. Zo hopen we autodelen te promoten en het maken van bewuste keuzes te stimuleren! Je bent van harte welkom om langs te komen!

Nog geen evenement bij jou in de buurt?

In vele andere steden worden ook evenementen rondom de deeleconomie georganiseerd. Zo organiseren ShareNL en Seats2meet ook evenementen in Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven en Groningen. Wil jij daar MyWheels promoten of is er een andere evenement in jouw plaats waar je MyWheels wil vertegenwoordigen? Dan horen we het graag!

Ook kun je natuurlijk zelf een evenement organiseren en zo autodelen en de deeleconomie onder de aandacht brengen. Je kunt bijvoorbeeld een barbecue, buurtfeest of informatie-avond organiseren, een samenwerking met de plaatselijke Transition Town aankondigen of de wethouder uit jouw plaats het lokale MyWheels-netwerk officieel laten openen.

Natuurlijk helpen we je graag om jouw aanwezigheid/evenement te promoten. Stuur ons informatie over het evenement, dan lichten wij alle leden in jouw plaats in. Het sturen van een persbericht naar lokale media kan ook helpen jouw evenement onder de aandacht te brengen. Ook kunnen we cadeaubonnen naar je opsturen waarmee geïnteresseerden 15 euro korting krijgen op een eerste MyWheels rit.

We horen graag het graag als je met ons de deeleconomie viert!

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…