Ruim anderhalf jaar hebben bewoners van de Haagse Vogelwijk gebruik kunnen maken van een elektrische Nissan Leaf die de ANWB als proef via MyWheels beschikbaar stelde. De buurtbewoners vonden de proef met elektrisch autodelen meer dan geslaagd! Maar voor het ‘echie’ zijn nog minstens zes deelnemers nodig.

Het groepje ‘energieke’ Vogelwijkers verzamelt in de zondagszon aan de picknicktafel op het Mezenplein. Met uitzicht op het laadpunt voor de elektrische auto, die ze enkele maanden succesvol met elkaar hebben gedeeld. Een oplaadpunt zónder auto, dat wel. Want die is na anderhalf jaar proefrijden terug naar de ANWB die de auto beschikbaar had gesteld voor de pilot.

Paul Schlotter, Peter van der Woude, Jenneke Ringnalda, Rutger van Hoogstraten en Saskia den Boogert zien het liefst zo snel mogelijk weer een elektrische auto aan het stopcontact. Om er vervolgens hun korte ritten mee te maken: familiebezoek, boodschappen, even naar de voetbalclub.

Duurzaamheid
‘Voor woon-werkverkeer moet je hem natuurlijk niet gebruiken, dan staat hij voor één persoon de hele dag voor de deur van een kantoor,’ zegt Van der Woude.

Het idee is ontstaan vanuit duurzaamheid, benadrukt secretaris Paul Schlotter van de Vereniging Vogelwijk Energie(k), een groepje idealistische buurtbewoners dat hun duurzame ideeën binnen de wijk wil verspreiden. Dat een autodelen ook verbindende elementen heeft, staat buiten kijf. En dat is mooi meegenomen.

Met de sociale cohesie zit het toch wel goed in de Vogelwijk. Maar een auto delen is weer een ander verhaal. Dat moet je goed met elkaar afstemmen. Voor de praktische afwikkeling zorgde MyWheels: ‘De organisatie zorgt ervoor dat je met je ov-chipkaart de auto in kan en houdt ook bij wie er in de auto rijdt en hoeveel kilometer,’  zegt Van der Woude. De auto reserveren kun  je zelf doen, via de website waarop je meteen kan zien of de auto beschikbaar is of niet.

Categorieën: MyWheels

1 Comment

rijschool den haag · 20 oktober 2014 op 10:45

hahahaha time-share auto waar gaat t naar toe

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…