Het boek over de deeleconomie

De afgelopen drie jaar is onder redactie van hoogleraar Jan Jonker en met medewerking van MyWheels oprichter Henry Mentink gewerkt aan een doe-het-zelf boek voor Nieuwe Business Modellen. Maar liefst dertig auteurs schreven mee aan het boek over de deeleconomie. Tijdens het symposium ‘Nieuwe Business Modellen’ op 13 november in de Domkerk in Utrecht wordt het boek feestelijk gepubliceerd.

Het boek is ontstaan op basis van crowdthinking waar ruim dertig mensen aan meegeschreven hebben en waar onderzoek voor is gedaan. Het resultaat is een inspiratie- en werkboek van en voor mensen in deze tijd. Een boek waar je zelf mee aan de slag kunt gaan als je plannen hebt voor een initiatief, coöperatie, bedrijf of (sociale) onderneming. Maar je kunt het ook gebruiken om een al bestaand bedrijf, organisatie of activiteit mee door te lichten.

Diverse Changemakers ontvangen als eerste het nieuwe boek: Marieke Hart (Thuis afgehaald – 50.000 mensen die meedoen met nét-iets-meer-koken), Bas Luijting (BB Bricks – huizen bouwen met grote-mensen-lego van plastic afval) Maria van der Heijden en Ellen Tacoma (Woman on Wings – 1 miljoen banen voor vrouwen in India) en Henry Mentink (MyWheels –  delen duizenden auto’s en delen de winst).

Co-auteurs en changemakers verzorgen tijdens het symposium twintig workshops met thema’s als: ‘Waardepropositie: Werken met de Wasstraat’ of over het vormen van een NBM Community. Er vindt een debat plaats tussen ‘conventionele’ en ‘nieuwe’ business modellen met als vraag wat zij van elkaar kunnen leren. En natuurlijk krijgt iedere bezoeker na afloop het prachtig vormgegeven boek ‘Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie’ mee naar huis. In het boek wordt ook MyWheels als case behandeld.

Meer informatie over het boek vind je op de site Nieuwe Business Modellen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…