Onderling autodelen is leuk en slim, maar soms is het overdragen van de sleutel onhandig. MyWheels werkt daarom aan een systeem waarmee je een deelauto met je smartphone kunt openen en dus direct op weg kunt. Samen met Multirent starten we in Amersfoort een pilot om het nieuwe systeem te testen. De eerste elektrische deelauto van Multirent met het MyWheels systeem wordt vrijdag officieel in gebruik genomen. En misschien open jij straks ook de deelauto met je smartphone.

Deze elektrische deelauto is een initiatief van Mobiel Soesterkwartier, een groep bewoners uit de buurt Soesterkwartier in Amersfoort die met elkaar vervoersmiddelen delen, ondersteund door de lokale MyWheels-community Mobiel Soesterkwartier en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. De elektrische deelauto is vanaf 3 november via MyWheels te huur voor alle leden. Dus ook voor jou!

Op vrijdagmiddag 31 oktober van 16.45 tot 17.30 uur wordt de elektrische Nissan Leaf deelauto feestelijk gelanceerd in het bijzijn van wethouder Buijtelaar. Onder de aanwezigen wordt een dag gratis rijden in deze auto verloot. Daarnaast wordt door Multilease een korte instructie gegeven van de auto en vertelt MyWheels iets over autodelen en hun filosofie.

Locatie hiervoor is het Piet Mondriaanplein in Amersfoort, aan de achterzijde van het station bij de openbare laadplekken (bij heel slecht weer, wordt ter plekke gezocht naar een overdekte locatie in de buurt van de auto).

Je bent van harte uitgenodigd om in de toekomt ook gebruik te gaan maken van deze elektrische deelauto en aanwezig te zijn bij de feestelijke lancering hiervoor.

Wil je weten hoe dat gemeenschappelijk gebruik er praktisch uitziet? Wat het op levert? En wat de ‘drive’ van de deelnemers is? Je ziet het in het filmpje over de community Mobiel Soesterkwartier van RTV Utrecht.

Categorie├źn: MyWheels

1 Comment

nextphone · 10 augustus 2015 op 10:09

wordt eigenlijk niet veel verteld over het openen met je smartphone.

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…