De Volkskrant over autodelen en MyWheels

Vandaag in de Volkskrant een artikel over de sterke opkomst van particulier autodelen. Daarin wordt uitgelegd hoe autodelen werkt en hoe de twee aanbieders van peer-to-peerautoverhuur, Snappcar en MyWheels, te werk gaan. Lees hieronder wat de Volkskrant over MyWheels zegt.

Consumenten kunnen trouwens kiezen, want er bestaat een tweede aanbieder van peer-to-peerautoverhuur: MyWheels. ‘Wij vinden delen nog een echt ideaal’, zegt oprichter Henry Mentink. Grote bedrijven als Airbnb en Uber propageren volgens hem weliswaar de deelfilosofie, maar verdienen daar vooral zelf veel geld aan. ‘Wij hebben geen aandeelhouders die ons in de nek hijgen, en onze organisatie heeft geen winstoogmerk. We delen niet alleen de auto’s maar ook de winst.’

Wie een auto verhuurt via MyWheels, betaalt een vast bedrag van 2,50 euro en 10 procent van het huurbedrag voor de extra verzekering. Dat is ongeveer de helft van wat concurrent Snappcar inhoudt. ‘En wij houden niet van het woord boete. Bij problemen tussen huurder en verhuurder brengen we ze met elkaar in contact om het zelf op te lossen.’

Het hele artikel kun je via Blendle lezen.

Categorie├źn: AutodelenMyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…