Autodelen in Kampen

MyWheels en autobedrijf ATK organiseren op 21 april samen een informatieavond over autodelen in Kampen. Eigenaar Joep Roth van het autobedrijf wil een actieve rol gaan spelen bij het autodelen in Kampen. Daarom nodigen we alle leden en geïnteresseerden uit voor een Deelauto Happening waarbij je kennis kunt maken met de innovatieve ondernemer Joep Roth en de oprichter van het eerste deelautobedrijf in Nederland, Henry Mentink.

Henry Mentink, directeur van MyWheels, zal deze avond hiervoor naar Kampen komen. In de jaren 90 begon hij met het delen van zijn auto met de buren, hieruit ontstond het non-profit deelautobedrijf Wheels4all, wat uitgroeide naar meer dan 200 buurtauto’s in Nederland. Wheels4all is inmiddels opgegaan in MyWheels. Via MyWheels kunnen mensen hun eigen auto tot deelauto maken, en te huur aanbieden.

Autodelen in Kampen bestaat nu bijna vijf jaar. Destijds begonnen zeven gezinnen in Kampen met het delen van de buurtauto van MyWheels op het Burg. Berghuisplein (bij de viskraam van Bottenberg op de hoek). Daarnaast hebben vijf particulieren hun auto te huur aangeboden via de MyWheels website. Inmiddels kent autodelen in Kampen al ruim 30 deelnemers en heeft dus vaste voet aan de grond gekregen.

Autodeler Joop van Dijk: “Ik ben vanaf het allereerste begin lid van de MyWheels, en gebruik de buurtauto met veel plezier en gemak, gemiddeld 3 a 4 maal per maand. Meestal gebruik ik daarvoor de MyWheels auto, maar ik heb ook al enkele malen een particuliere auto gehuurd, telkens tot volle tevredenheid. In Kampen staan nu al twee meerpersoons auto’s, en zelfs een Camper te huur.”.

Om 19.15 uur staat de koffie klaar aan de Ambachtsstraat 21 in Kampen, en vanaf 19.30 tot 21.00 uur hebben we een informatief programma, inclusief een korte rondleiding door het gebouw waar zelfs de toiletten innovatief zijn en de verwarming van het gebouw een innovatie van topklasse mag heten.

Categorieën: AutodelenMyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…