Multirent en MyWheels lanceren elektrische deelauto's in Leiden

Leiden is een oude stad met een luchtkwaliteitsprobleem. Bovendien is de kern van de stad lastig te bereiken. Samen met MyWheels en de Gemeente Leiden heeft Multirent vijf elektrische deelauto’s in de binnenstad geplaatst met als doel een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit te leveren en om het dichtslibben van de stad tegen te gaan.

Multirent is een onderdeel van Markeur. Tot die groep behoort ook Multilease dat over een beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beschikt. “Multilease wil voortdurend zoeken naar mogelijkheden voor een meer energie- en milieuvriendelijke uitvoering van de werkzaamheden en streeft naar continue verbetering”, stelt MVO-adviseur Eric Jan van Ditzhuijzen.

Schone mobiliteit
Toen de Gemeente Leiden vorig jaar een lokaal initiatief voor bedrijven en particulieren uitschreef, diende Markeur een programma in. “Dat hebben we gegund gekregen”, stelt Van Ditzhuijzen. Om de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad te verbeteren, kun je auto’s gaan delen. Via dit deelauto programma ‘Go Your Way’ van Multirent kun je gebruik maken van de elektrische deelauto om met schone mobiliteit en via duurzame energie de stad in en uit te gaan.

Op basis daarvan beschikt Multirent over vijf door Autohaag Zeeuw geleverde elektrische Renaults ZOE die op verschillende plaatsen in Leiden langs de weg staan. “Met een app kun je de auto openmaken nadat je eerst online via je smartphone op internet een reservering hebt gemaakt. Daar komt geen poppetje meer aan te pas”, weet Van Ditzhuijzen. Op korte termijn worden er publieke laadpunten langs de openbare weg gerealiseerd. “Dit is ook een stimulans om de parkeerdruk in de stad te verlagen.”

Zakelijk auto’s delen
De Zeeheldenbuurt is van oudsher een wijk waar sprake is van een slechte parkeergelegenheid. Meer parkeerplaatsen is geen optie, want men wil voor kinderen steeds meer groen in de wijk hebben. “Dan kun je een tweede auto gaan delen. Dit is puur particulier, maar we kijken natuurlijk ook naar het Leiden Bio Science Park. Op dezelfde wijze kun je ook zakelijk auto’s gaan delen.”

De slogan van dit deelauto concept is: ‘Go Your Way’. Dit duidt op een stukje vrijheid, flexibiliteit en ontzorgen. In samenwerking met MyWheels kan men snel en eenvoudig in een elektrische Multirent deelauto stappen. Wie gebruik wil maken van deze elektrische auto’s, moet één keer een account aanmaken. Daar worden de spelregels weergegeven. Ben je eenmaal member, dan is het alleen nog maar met de app of online een reservering maken en je kunt de auto gebruiken.

De elektrische ZOE is te openen met de app Deelauto of via de mobiele website van MyWheels. Na gebruik sluit je de auto weer af met de app of via de mobiele website van MyWheels. De app Deelauto is beschikbaar in Android en de Apple Store.

De vijf elektrische deelauto’s vind je op MyWheels.nl.

Categorieën: AutodelenMyWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…