Johanna has her own wheels! In samenwerking met MyWheels en de Gemeente Utrecht realiseert studentenhuisvester SSH deelauto’s voor de bewoners. Voor een heel schappelijk prijsje kunnen de bewoners gebruik maken van de elektrische auto’s. Studenten bezitten bijna geen auto’s. Door de deelauto’s te faciliteren, mocht de SSH van de gemeente afwijken van de bestaande parkeernorm. Hieronder een verslag van de opening van het complex met bijbehorende MyWheels deelauto’s.

Donderdag 29 oktober was het zover: de opening van het studentengebouw aan de Bisschopsteeg in de Uithof te Utrecht. Een prachtig gebouw waar meer dan 600 studenten gehuisvest zijn. 
Een grote happening met een spectaculaire opening: twee abseilers met op de achtergrond de tonen van Mission Impossible die van het gebouw naar beneden kwamen en de naam van het gebouw onthulde: Johanna.
Bij deze opening was Henry Mentink namens MyWheels vertegenwoordigd. In samenwerking met SSH heeft MyWheels vier deelauto’s geplaatst genaamd Johanna’s Wheels: twee elektrische en twee benzine-auto’s. Een pilot van een half jaar zodat de  inwoners van Johanna tegen een zeer gunstig tarief de auto’s kunnen berijden. De benzineauto’s worden geopend met een OV-chipkaart, de elektrische auto’s met een smartphone.
De organisatie was goed geregeld. De rondleiding door het gebouw was een mooi moment om de in- en outs van het pand te bewonderen, overal is goed over nagedacht: een ideale ontmoetingsplek voor de studenten. Bijzonder in het gebouw zijn ook de twee doofproof studentenhuizen waar 12 dove studenten en studenten gebarentaal wonen.
Na de opening was er in de grote partytent een buffet met als thema de Oktoberfesten. Een gezellige happening waar jong en oud zich konden vermaken. Tijdens het buffet heeft Henry Mentink een kleine toespraak gehouden waarin hij een oproep deed aan de studenten om het beheer van de deelauto’s op zich te nemen. Het beheerdersschaap wordt niet alleen door SSH beloond met 150 euro korting op de huur maar wordt door MyWheels 48 euro per maand rijtegoed aan toegevoegd. Studenten kunnen zich aanmelden bij : mailto:info@sshxl.nl.
MyWheels wil Lies Buddingh hartelijk bedanken voor al haar inzet en feliciteren SSH met dit prachtige pand en we zien uit naar een prettige samenwerking!
Feiten over Johanna 

  • Er wonen 655 studenten in Johanna
  • Het gebouw heeft 381 kamers en 274 woningen
  • 42 verschillende nationaliteiten wonen hier, van Nederlands tot Sudanees en van Ecuadoriaans tot Japans. 
  • De bouw is medio 2013 gestart en in augustus 2015 opgeleverd op 24 augustus zijn de eerste sleutels uitgereikt aan bewoners, op 14 oktober de laatste 
  • De gevel is bekleed met 250.000 tegels van Koninklijke Tichelaar Makkum
  • Ontwerp door Onix, architect Haiko Meijer

Categorieën: Autodelen

1 Comment

Leonoor · 18 december 2015 op 02:01

Mooi verhaal, wat een prachtig initiatief, ook de deelauto's en de woningen voor doven en gebarentaal studenten! Wij zijn de woongroep Contact & muziek en wonen en werken sinds 2006 met ons vieren Leonoor, Marthe, Erik en Jeannette in Lombok. Wij delen problemen, gevoelens, ervaringen, ideeën, geld, mijn huis, vrienden, contacten met familie en we zingen 4-stemmig a capella met elkaar. Mochten jullie een keer een middag of avond iets organiseren, mag je ons ook vragen iets te komen vertellen en te zingen.

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…