MyWheels heeft de handen ineengeslagen met de Fred Janssen Autogroep. Deze autodealer is al bijna 40 jaar gevestigd in Het Gooi en ziet in de regio volop kansen voor autodelen. Om te beginnen in Huizen. Mede door het gemis van een treinstation en de afstanden tot omliggende gemeenten, zijn in dit dorp de eerste drie nieuwe deelauto’s geplaatst. De auto’s zijn uitgerust met boordcomputers van MyWheels en open je met een smartphone.

Het aantal autodelers is de afgelopen 20 jaar gestegen van 30.000 naar 90.000 gebruikers. De verwachting is dat dit aantal deelauto gebruikers sneller gaat groeien. Mensen zijn zich steeds meer bewust van (duurzame) mobiliteit en zoeken manieren om mobiliteitskosten te besparen. Om een tweede auto voor de deur te zetten waar maar een paar duizend kilometer per jaar mee wordt gereden is dan zonde. Om in te spelen op de ‘deel’ trend zijn MyWheels en de Fred Janssen Autogroep bij elkaar uit gekomen.

Ook met betrekking tot het milieu is het autodelen een interessant onderwerp. Doordat mensen auto’s delen, zal de CO2 uitstoot verminderen. Dit is in het belang voor de lokale gemeentes en de inwoners van het Gooi. Het project start met diverse auto’s in Huizen en op korte termijn zal er een elektrische auto worden ingezet.

De Fred Janssen Autogroep wil graag voorop lopen in het bedienen van toekomstige klanten en inwoners van de regio. Mede door het ontbreken van een treinstation in Huizen en de afstanden tot omliggende gemeente ziet Paul van der Vooren, directeur van Fred Janssen, veel kansen voor dit concept in de regio. ‘Onze deelauto’s beschikken allemaal over een speciaal ingebouwde boordcomputer, waarmee wij alles kunnen volgen. De boordcomputer staat in verbinding met het platform van MyWheels om de reserveringen en kilometers te registreren, aldus van der Vooren.’

Mensen die gebruik maken willen maken van de deelauto’s moeten zich eenmalig aanmelden. Daarna kan men door middel van een app de auto reserveren en ontgrendelen en starten.

Categorieën: MyWheels

2 Comments

Anoniem · 11 maart 2016 op 10:05

Goed idee meer deelauto's in de dorpen in het Gooi. Denk naast Huizen ook aan Muiderberg, op afstand van stations, en zonder greenwheels en met maar zeer beperkt mywheels aanbod.

Deel 'n Auto · 23 mei 2016 op 13:49

Beste lezers, vanaf heden staat er een deel 'n auto by Fred Janssen op de Dorpsstraat in Muiderberg. Voor vragen kunt u ons altijd een bericht sturen.
Succes met delen!

Gesloten voor reacties.

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Vernieuwingen aan de huurovereenkomst

Het is je misschien opgevallen dat de huurovereenkomst een aantal kleine wijzigingen heeft ondergaan. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie van de overeenkomst gepubliceerd om het delen van een auto duidelijker te maken. In Lees verder…

Autodelen

Wheelshares: Een auto voor mensen in een rolstoel

Wij geloven dat elke auto een deelauto is, en dat autodelen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook mensen die minder mobiel zijn verdienen de vrijheid om te gaan waar ze heen willen. Vaak zijn ze Lees verder…