SSH-studentencomplex Johanna heeft naast koffiebar The Village en wasserette De Waskamer haar eigen auto’s: Johanna’s Wheels. De SSH plaatste de deelauto’s hier voor de bewoners van Johanna, in samenwerking met MyWheels en de Gemeente Utrecht. Ideaal voor boodschappen of een dagje weg!


Deelauto’s voor studenten
Tijmen, bewoner van Johanna, was één van de eerste gebruikers van Johanna’s Wheels. Hij vindt het een goed initiatief: “Ik moet regelmatig naar Hilversum om te sporten. De trein is niet altijd even betrouwbaar, dus besloot ik met de auto te gaan. De deelauto’s zijn gemakkelijk te reserveren en door de instructies in de auto’s zelf ook gemakkelijk in gebruik.” Ook student Youri is positief: “Het hebben van een auto is voor veel studenten niet te doen. Ze zijn al snel aangewezen op dure huurauto’s. De deelauto’s maken het makkelijker om even wat spullen te halen, een dagje weg te gaan, of een paar kratjes bier te halen.”

Hulp bij inparkeren
De deelauto’s worden beheerd door twee studenten die in Johanna wonen. Zij zorgen ervoor dat de auto’s netjes blijven en zijn contactpersoon voor de autogebruikers als er problemen zijn.  Samir is naast zijn studie Logistiek en Economie beheerder van Johanna’s Wheels: “Studenten hebben vaak geen auto omdat het te duur is of niet handig is in de binnenstad. Deze auto’s bieden de oplossing.” De auto’s worden voor verschillende doeleinden gebruikt: “Een bewoonster moest voor haar studie chemische monsters meenemen naar Amsterdam. Dat kon ze natuurlijk niet met de trein doen, dus ze was erg blij dat ze een auto kon gebruiken.” Bewoners schakelen regelmatig Samirs hulp in: “Laatst werd ik gebeld of ik kon helpen met inparkeren. Dan kom ik gelijk even helpen”

Over Johanna’s Wheels
De SSH heeft Johanna’s Wheels gerealiseerd met MyWheels en de Gemeente Utrecht. Door de deelauto’s te faciliteren kon de SSH afwijken van de bestaande parkeernorm van de gemeente. Dit scheelt, want hierdoor kon de SSH de ruimte benutten voor extra studentenkamers. Bij het complex staan een elektrische auto, een elektrisch busje en twee benzineauto’s. Via een account op MyWheels kunnen bewoners een reservering maken en met behulp van de app kunnen zij de deuren van de auto’s open maken.

Hieronder een interview met beheerder Lucas.

Categorieën: Autodelen

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…