Studentencomplex Talentenplein heeft sinds kort haar eigen auto. Studentenhuisvester SSH heeft in samenwerking met MyWheels een deelauto voor de bewoners geplaatst.


Studenten bezitten vaak geen auto. Veel kunnen ze doen met de fiets of het openbaar vervoer. Maar soms is een auto toch wel handig. Bijvoorbeeld als je veel boodschappen wilt halen, of een sportwedstrijd hebt op een moeilijk bereikbare locatie. De SSH heeft een enquête onder de bewoners gedaan en maar liefst 95% van de bewoners gaf aan graag gebruik te willen maken van een deelauto. Daarop heeft de SSH in samenwerking met MyWheels een auto geplaatst. De SSH is de samenwerking aangegaan met MyWheels, omdat het voor studenten vaak lastig is om een auto te huren. Veel autoverhuurders hanteren namelijk een leeftijdsgrens. Bij de Talentenpleinauto betaal je geen abonnementskosten voor het gebruik.

Als je een auto wil gebruiken betaal je een klein startbedrag en een vergoeding per kilometer. De deelauto wordt beheerd door een student die in Talentenplein woont. Hij zorgt ervoor dat de auto netjes blijft en is contactpersoon voor de autogebruikers als er problemen zijn. Ook gebruik maken van de MyWheelsauto op Talentenplein? Registreer je dan bij MyWheels. Nadat je je hebt ingeschreven kun je ritten reserveren. Je vindt de auto via https://mywheels.nl/auto-huren/Zwolle/1022

Categorieën: Autodelen

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…