Naast de duizenden auto’s die in het land beschikbaar zijn, staat er in verschillende steden een aantal bijzondere auto’s: Smartwheels. Voor deze auto’s is geen sleuteloverdracht nodig zodat je direct op weg kunt! Toch zijn er vaak vragen over hoe de SmartWheels precies werken. Daarom een overzicht voor als je de eerste keer zo’n auto gaat huren.

Wat is het voordeel van een SmartWheels?
Een SmartWheels auto heeft een boordcomputer, die de reserveringen in de auto bijhoudt, de kilometers registreert en ervoor zorgt dat jij alleen met de auto weg kan op dat moment. De computer heeft een chipkaartlezer en verbinding met de website. Je houdt je pas voor de kaartlezer of opent hem met je smartphone en je kan op weg.

Wat voor pas heb ik nodig?
Een OV-chipkaart. Met 14 miljoen werkende passen in omloop, kan bijna iedereen in Nederland in een SmartWheels auto. De chipkaart hoeft niet op jouw naam te staan, en we schrijven ook nooit geld af. De chipkaart is je toegangspas tot de auto.

Hoe kom ik de eerste keer in de auto?
Zodra je voor het eerst een SmartWheels reserveert ontvang je per mail een pincode. Deze code dient ervoor om de chipkaart te kunnen registreren. Nadat je de pas voor de kaartlezer hebt gehouden vraagt het kastje in de auto om de pincode in te vullen. Zodra je deze correct invult is je pas gekoppeld aan je account en kan je op weg. De pincode heb je daarna niet meer nodig.

Wist je dat:
– Sommige auto’s gaan ook open via de site. Hiervoor druk je op een knop via je Smartphone en de auto klikt open.
– Alle SmartWheels auto’s hebben een vaste parkeerplaats, hierdoor hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplaats.

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten voor het gebruik van een SmartWheels. Wil je kijken of er een in de buurt staat? Filter dan op SmartWheels en je ziet de dichtstbijzijnde auto staan.

Categorie├źn: AutodelenSmartWheels

Gerelateerde artikelen

Autodelen

MyWheels Open: verhuur je auto zonder sleuteloverdracht

MyWheels zet een belangrijke stap om particulier autodelen nog makkelijker te maken: door de introductie van onze nieuwe dienst MyWheels Open kunnen autobezitters voor een vast maandbedrag hun auto laten uitrusten met een boordcomputer. Auto’s Lees verder…

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Wethouder Van Burgsteden geeft startsein voor WheelShares

Wethouder Ine van Burgsteden gaf donderdagochtend het startsein voor WheelShares, een deelauto voor rolstoelgebruikers. WheelShares geeft mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar willen, zonder Lees verder…