Zo nu en dan deelt Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels, haar gedachten en ervaringen in een blog. Vandaag: verkiezingen met een ‘groene bril’.

Online testen. Bijna altijd leuk om te doen. De leukste testen zijn die met verrassende uitkomsten (die jammergenoeg zeldzaam zijn).
Op dit moment is heel Nederland druk in de weer met stemwijzers, kieswijzers en kieskompassen. De zwevende kiezer, maar ook de minder zwevende kiezer vult ze in.

Opvallend is de aandacht voor het klimaat en duurzaamheid deze verkiezingen. Ik kan me niet herinneren dat het bij andere verkiezingen ook zo’n belangrijk thema was. Voor mij is het nu ook actueler dan ooit. Niet alleen door Trump en zijn ramkoers op de klimaatafspraken of door Shell en hun ondermijning van serieuze oplossingen, maar ook doordat ik bij MyWheels ben ga werken.

Het terugbrengen van CO2-uitstoot is mijn dagelijkse werk. Ik ben bezig met autodelen en met zoveel mogelijk mensen aan het autodelen krijgen. Ik zet me ervoor in dat minder mensen een nieuwe auto aanschaffen of hun eigen auto de deur uit doen. Ik heb er mijn persoonlijke missie, en die van Mywheels, van gemaakt om het aantal auto’s in Nederland van 8 naar 1 miljoen te brengen en daar een groenere wereld voor terug te krijgen.

CO2-uitstoot klinkt abstract. Vind je niet? Vooral ook door de kilo’s waarin het wordt uitgedrukt. Daarom hebben we op het MyWheels-kantoor de CO2-wijzer van Milieucentraal gedaan om onze persoonlijke uitstoot te berekenen en om te kijken hoe bewust wij omgaan met onze omgeving. Deze invuloefening is een laagdrempelige manier om bewust te worden van je CO2-verbruik.
Wat waren de eye-openers? Vooral de impact van vliegen, daarna van vlees-eten en mobiliteit. De impact kortom van keuzes die je dagelijks maakt.

Als je deze maar ook andere milieuwijzers invult, dan snap je de discussies die nu in de verkiezingscampagne spelen ook beter. Omdat ik in het stemhokje een duurzame keuze wil maken, heb ik ook het Groen Kieskompas van Natuur en Milieu ingevuld. Het is nog best verrassend om te zien hoe groen, of juist grijs, bepaalde politieke partijen zijn. Dat is bruikbare kennis. Op 15 maart hoef ik maar één vraag beantwoorden. Dan wil ik er zeker van zijn dat ik het juiste vakje aankruis.

Doe jij ook de test? Wil je de uitkomst en je inzichten delen? Mail me vooral op karina@mywheels.nl of reageer hieronder.

Categorieën: Duurzame Initiatieven

Gerelateerde artikelen

Autodelen

Elektrische deelauto MyWheels in Wageningen

De eerste elektrische deelauto in Wageningen is een feit. Dinsdagmiddag 9 mei om 17.15 uur opende wethouders Lara de Brito en Dennis Gudden samen met Karina Tiekstra en Aron Vaas van de organisatie MyWheels de Lees verder…

Autodelen

Eerste elektrische deelauto geplaatst in Bunnik

Karina Tiekstra en Erika Spil bij de Elektrische Deelauto Wethouder Erika Spil verwelkomde vrijdag 17 februari de eerste elektrische deelauto in Bunnik. De Nissan Leaf staat op de van Beeck Calkoenlaan, op een gereserveerde parkeerplaats bij Lees verder…