10 oktober, de dag van de duurzaamheid. Een goed moment om jezelf even af te vragen wat je kan bijdragen aan het behoud van onze wereld. Hier 5 tips die je misschien kunnen helpen.

  1. Koude Douche

Begin de dag eens met een koude douche. Het is eigenlijk best logisch, voor je koude douche hoeft geen water te worden opgewarmd. Wat energie bespaart en dus beter is voor het milieu. Maar niet alleen duurzamer ook goed voor je lichaam. Beter voor je immuunsysteem, je huid, je haar en tegen stress.

  1. Be a standby killer!

Zet apparaten echt uit. Op standby wordt er nog steeds stroom verbruikt. Goed voor het milieu en portemonnee als je de stekker gewoon uit het stopcontact trekt.

  1. Neem de fiets

Is het echt nodig om de auto te nemen? Of kan je eigenlijk wel op de fiets? Heb je überhaupt wel een eigen auto nodig? Of je kan je auto natuurlijk ook delen bij ons;)

  1. Mag het een onsje minder zijn?

De ecologische voetafdruk van vlees is enorm. Wist je dat voor 100 gram Nederlands rundvlees 650 liter water wordt verbruikt? Probeer eens een dag in de week geen vlees te eten. Er zijn heel veel lekkere vegetarische recepten te vinden, zo is dit een goed recept om te proberen. Pak Choy Curry, lekker!

  1. We’re living in a material world..

..and I’m a material girl! Of boy natuurlijk. Hoor je Madonna al zingen? Hoe staat het bij jou? Kijk eens hoeveel spullen je hebt gekocht in de afgelopen maand. Probeer bewust te kiezen voor wat je koopt. Kijk eens in een kringloop en geef spullen een tweede leven. Kan je gelijk je overbodige spullen wegbrengen.

Een paar tips om een positieve invloed te hebben op onze ecologische voetafdruk. Wat ga jij doen?

Voor meer informatie en ideeën voor de dag van de duurzaamheid kun je een kijkje nemen op de website  van de dag van de duurzaamheid.

 

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Het verhaal van Santje Kramer

Na te hebben deelgenomen aan de reisproef van de gemeente Amsterdam, besloot Santje Kramer haar eigen auto weg te doen. Sindsdien ervaart ze, als huurder en beheerder van de deelauto in de Amsterdamse Maasstraat, vele Lees verder…

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…