Het is natuurlijk vervelend als de auto niet opengaat. Dat begrijpen we. Daarom helpen we je om dit te voorkomen en weet je in ieder geval wat je wel moet doen als het wel gebeurd. Hoe dan ook, we lossen het altijd voor je op!

MyWheels autodelen Ov-chipkaart

Een auto die niet opent is een probleem dat eigenlijk alleen bij een Smartwheels voorkomt. Dit is een auto die kan worden geopend met je ov-chipkaart of met je smartphone. Het komt heel zelden voor, maar als het voorkomt is dat natuurlijk erg vervelend. Hierbij een aantal tips om te voorkomen dat de auto niet open gaat.

Ov-chipkaart koppelen

Voor je jouw ov-chipkaart kan gebruiken om de auto te openen moet deze eerst worden gekoppeld aan je MyWheels account. Voor het koppelen heb je een viercijferige pincode nodig. Je ontvangt deze pincode automatisch als je voor het eerst een auto reserveert die je met een ov-chipkaart opent.

Eén ov-chipkaart

Gebruik altijd dezelfde ov-chipkaart. De kaart die je als eerste gebruikt is namelijk de kaart die aan jouw account is gekoppeld. Gebruik je een andere, dan herkent het systeem je niet en wordt de auto niet geopend.

Niet te lang voor de kaartlezer

Dit is een lastige. We hebben namelijk verschillende auto’s met verschillende boardcomputers. Bij de ene auto moet je de kaart juist lang voor de lezer houden. Bij de andere juist niet. Dit blijft dus proberen, als lang er bij houden niet werkt dan kan je proberen om hem wat korter ervoor te houden. Het is een handigheid die je vanzelf ontwikkeld.

Met je mobiel?

Smartwheels kun je ook openen met je mobiel. In de app of op de mobiele website zie je dan twee sleutels. Eén om de auto mee open te kunnen doen en de ander om de deelauto mee te kunnen sluiten. Superhandig! Dit kan vanaf 5 minuten voor je reserveringstijd. Voor die tijd zijn de sleuteltjes nog niet zichtbaar.

Automatisch dicht

Wanneer je de deelauto niet op tijd verlengt dan kan de auto automatisch sluiten. Dit gebeurt nooit tijdens het rijden! Verleng je rit dus op tijd om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat.

Lukt het nog steeds niet?

We zijn 24/7 bereikbaar om je te helpen als het echt niet lukt om de deelauto te openen (of iets anders natuurlijk). Onze medewerkers van support helpen je via de telefoon. Zo kunnen zij ook op afstand de auto voor jou openen, mocht niks werken. Het komt dus altijd goed!

Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 kun je ons bellen op nummer 085-7734222. Buiten deze tijden zijn we ook voor noodgevallen telefonisch te bereiken, druk dan op 3 om doorgeschakeld te worden.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…