Waarom zou je eigenlijk moeten autodelen met MyWheels? Dat is een goede vraag en daar geven we graag antwoord op. Hier lees je zes redenen voor autodelen met MyWheels.

1. Duurzaamheid

De droom van MyWheels is om naar 1 miljoen auto’s in Nederland te gaan. Met de 8 miljoen auto’s die we nu in Nederland hebben is dat een hele grote verandering. Door autodelen hoeven er minder auto’s te worden gemaakt. Want zelfs als een auto stilstaat, is het een vervuilend object. Er komt namelijk heel veel CO2 vrij bij de productie van auto’s, 7 tot 10 ton aan CO2. Daarnaast maakt een autodeler 20% minder gebruik van de auto. Door autodelen word je veel bewuster van je autogebruik.

2. Kosten

Wie per jaar minder dan 10.000 kilometer rijdt, is met het huren van een deelauto veel goedkoper uit dan met een eigen auto. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat de maandelijkse kosten kunnen oplopen van 390 voor een kleine auto (compacte klasse) tot 633 euro voor een een grotere auto (middenklasse). Met autodelen heb je veel  kosten niet, bijvoorbeeld onderhoud en verzekering. Je betaalt alleen voor de ritten die je maakt en zo bespaar je op hoge maandelijkse vaste lasten.

3. Leefbaarheid buurt

Wanneer meer mensen uit jouw buurt gaan autodelen, dan wordt dat al snel zichtbaar in de buurt. Eén deelauto kan tot wel zes auto’s vervangen. De buurt wordt dus leger en rustiger. Er blijft ruimte over voor andere dingen, zoals groenvoorzieningen of speeltuintjes. Met zoveel minder auto’s in de buurt is het niet meer dan logisch dat de lucht ook schoner wordt. Er zijn minder uitlaatgassen en er is minder fijnstof in de lucht. Helemaal als de auto’s emissieloos worden. Hier lees je meer over emissieloos autodelen.

4. Saamhorigheid in de buurt

Autodelen brengt mensen samen. Of je nou je auto aanbiedt of een deelauto huurt van mensen uit jouw buurt via MyWheels.nl. Door het maken van de afspraak voor de sleuteloverdracht raak je in gesprek met buurtbewoners en leer je mensen kennen. Dit alles draagt bij aan de saamhorigheid van de buurt. Autodelen doe je samen, samen met mensen bij jou in de buurt.

5. Flexibiliteit

Jij bepaalt wanneer je een auto nodig hebt. En natuurlijk welke auto je op dat moment nodig hebt. Voor elke situatie kun je een passende auto bij ons vinden en huren. Alleen dan hoef je voor de auto te betalen. Vijf minuten voor je de auto nodig hebt kan je deze nog reserveren. Je bent dus heel flexibel.

6. Vaste parkeerplek

Al onze Smartwheels hebben een eigen parkeerplek. Dat betekent dat je de deelauto altijd makkelijk kunt parkeren, zelfs in de grote steden. Dat is toch meestal niet zo vanzelfsprekend!

Dit was dan een greep uit de redenen waarom je zou moeten gaan autodelen met MyWheels. Het zijn grote punten waar wij met z’n allen beter van kunnen worden. Misschien heb jij nog wel een aanvulling voor deze lijst, laat het ons weten!

Ben jij nog geen MyWheels lid maar wil je dat wel worden? Klik dan hier om je gemakkelijk in te schrijven.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Vivian van support aan het woord

Dit is Vivian, een van onze supportmedewerkers! Benieuwd naar wat de meest gestelde vraag is? In deze video zal ze je het vertellen en ook wat verder haar werkzaamheden zijn. Wist je dat Vivian zelf Lees verder…

MyWheels

Karina tekent de Greendeal Autodelen

Donderdag 4 oktober 2018 werd de Greendeal Autodelen getekend in Rotterdam. Karina heeft deze ondertekend namens MyWheels. Ook overhandigt Karina onze factsheet 25 jaar autodelen aan de staatssecretaris. Bekijk de video om dit allemaal te Lees verder…

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…