Via MyWheels kan je ook je eigen auto als deelauto aanbieden. Zo staat jouw auto minder stil en kun je hier ook nog eens geld mee verdienen. Maar voordat je de sleutels meegeeft aan de huurder, is het goed om nog een aantal dingen te weten.

Voorbereiding

De huurder doet een huurverzoek via de website. Deze kan jij accepteren of afwijzen. Als je de rit hebt geaccepteerd kan je contact opnemen met de huurder om de sleuteloverdracht af te stemmen. Van tevoren moet je ook alvast de huurovereenkomst uitprinten. Deze kijg je in de mail maar kan je ook downloaden vanaf de boekingspagina. De overeenkomst is beschikbaar na acceptatie van het huurverzoek. Op de huurovereenkomst kan je de details van de rit vastleggen.

De huurder aan de deur?

Wanneer de huurder de auto komt halen controleer je aan de hand van het rijbewijs of de auto wordt opgehaald door de huurder zelf. De auto mag nooit aan een ander iemand dan de huurder op de huurovereenkomst worden meegegeven. Als dit niet klopt dan is de bestuurder namelijk niet verzekerd onderweg.

Samen naar de auto

Nadat je de huurder hebt geverifieerd kan je samen de kilometerstand vaststellen. Ook moet de auto nog even worden gecontroleerd op schades. Als deze er zijn dan kunnen ze worden genoteerd op de huurovereenkomst. Op deze manier voorkom je eventuele discussie achteraf.

SleuteloverdrachtMyWheels sleuteloverdracht autoverhuur

Als het goed is heb je nu het deel ingevuld van voor de huur. Het enige dat nog ontbreekt is een ondertekening door jullie beiden. Nu is alles geregeld en kan je de sleutels overhandigen aan de huurder.

Terugkomst

Noteer na afloop van de rit de kilometerstand en controleer of er geen nieuwe schade is. Mocht dit wel het geval zijn dan vul je dit in op de huurovereenkomst. Ook moet er een schadeformulier worden ingevuld door beide partijen en maak ook een foto van de schade. Deze informatie kun je vervolgens  mailen naar support@mywheels.nl.

Mocht je ergens over twijfelen of vragen hebben dan raden we je aan om naar MyWheels te bellen, 085-7734222. Wij zijn 24/7 bereikbaar om je te helpen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen.  Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…

MyWheels

Willem uit Weesp verhuurt voor het eerst zijn auto

Willem uit Weesp is een gloednieuw lid van MyWheels. Sinds kort heeft hij zijn bestelbus op het platform gezet. Inmiddels heeft hij zijn eerste huurverzoek binnen gekregen en deelt zijn auto voor de eerste keer. Lees verder…