Via MyWheels kan je ook je eigen auto als deelauto aanbieden. Zo staat jouw auto minder stil en kun je hier ook nog eens geld mee verdienen. Maar voordat je de sleutels meegeeft aan de huurder, is het goed om nog een aantal dingen te weten.

Voorbereiding

De huurder doet een huurverzoek via de website. Deze kan jij accepteren of afwijzen. Als je de rit hebt geaccepteerd kan je contact opnemen met de huurder om de sleuteloverdracht af te stemmen. Van tevoren moet je ook alvast de huurovereenkomst uitprinten. Deze kijg je in de mail maar kan je ook downloaden vanaf de boekingspagina. De overeenkomst is beschikbaar na acceptatie van het huurverzoek. Op de huurovereenkomst kan je de details van de rit vastleggen.

De huurder aan de deur?

Wanneer de huurder de auto komt halen controleer je aan de hand van het rijbewijs of de auto wordt opgehaald door de huurder zelf. De auto mag nooit aan een ander iemand dan de huurder op de huurovereenkomst worden meegegeven. Als dit niet klopt dan is de bestuurder namelijk niet verzekerd onderweg.

Samen naar de auto

Nadat je de huurder hebt geverifieerd kan je samen de kilometerstand vaststellen. Ook moet de auto nog even worden gecontroleerd op schades. Als deze er zijn dan kunnen ze worden genoteerd op de huurovereenkomst. Op deze manier voorkom je eventuele discussie achteraf.

SleuteloverdrachtMyWheels sleuteloverdracht autoverhuur

Als het goed is heb je nu het deel ingevuld van voor de huur. Het enige dat nog ontbreekt is een ondertekening door jullie beiden. Nu is alles geregeld en kan je de sleutels overhandigen aan de huurder.

Terugkomst

Noteer na afloop van de rit de kilometerstand en controleer of er geen nieuwe schade is. Mocht dit wel het geval zijn dan vul je dit in op de huurovereenkomst. Ook moet er een schadeformulier worden ingevuld door beide partijen en maak ook een foto van de schade. Deze informatie kun je vervolgens  mailen naar support@mywheels.nl.

Mocht je ergens over twijfelen of vragen hebben dan raden we je aan om naar MyWheels te bellen, 085-7734222. Wij zijn 24/7 bereikbaar om je te helpen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Beheerder Dinand aan het woord

Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op lokatie, ons aanspreekpunt en ambassadeurs. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen Lees verder…

MyWheels

Autobezitters opgelet! Ook autorijden zonder de vaste kosten?

Marcel Coenders uit Utrecht overwoog zijn auto de deur uit te doen, maar samen met zijn partner besloot hij anders. Sinds februari delen zij hun auto via MyWheels Open. Een nieuw systeem waarbij autobezitters hun Lees verder…

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…