Via MyWheels kan je ook je eigen auto als deelauto aanbieden. Zo staat jouw auto minder stil en kun je hier ook nog eens geld mee verdienen. Maar voordat je de sleutels meegeeft aan de huurder, is het goed om nog een aantal dingen te weten.

Voorbereiding

De huurder doet een huurverzoek via de website. Deze kan jij accepteren of afwijzen. Als je de rit hebt geaccepteerd kan je contact opnemen met de huurder om de sleuteloverdracht af te stemmen. Van tevoren moet je ook alvast de huurovereenkomst uitprinten. Deze kijg je in de mail maar kan je ook downloaden vanaf de boekingspagina. De overeenkomst is beschikbaar na acceptatie van het huurverzoek. Op de huurovereenkomst kan je de details van de rit vastleggen.

De huurder aan de deur?

Wanneer de huurder de auto komt halen controleer je aan de hand van het rijbewijs of de auto wordt opgehaald door de huurder zelf. De auto mag nooit aan een ander iemand dan de huurder op de huurovereenkomst worden meegegeven. Als dit niet klopt dan is de bestuurder namelijk niet verzekerd onderweg.

Samen naar de auto

Nadat je de huurder hebt geverifieerd kan je samen de kilometerstand vaststellen. Ook moet de auto nog even worden gecontroleerd op schades. Als deze er zijn dan kunnen ze worden genoteerd op de huurovereenkomst. Op deze manier voorkom je eventuele discussie achteraf.

SleuteloverdrachtMyWheels sleuteloverdracht autoverhuur

Als het goed is heb je nu het deel ingevuld van voor de huur. Het enige dat nog ontbreekt is een ondertekening door jullie beiden. Nu is alles geregeld en kan je de sleutels overhandigen aan de huurder.

Terugkomst

Noteer na afloop van de rit de kilometerstand en controleer of er geen nieuwe schade is. Mocht dit wel het geval zijn dan vul je dit in op de huurovereenkomst. Ook moet er een schadeformulier worden ingevuld door beide partijen en maak ook een foto van de schade. Deze informatie kun je vervolgens  mailen naar support@mywheels.nl.

Mocht je ergens over twijfelen of vragen hebben dan raden we je aan om naar MyWheels te bellen, 085-7734222. Wij zijn 24/7 bereikbaar om je te helpen.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Vrijstraat; door autodelen jouw straat transformeren

Hoe ziet de straat van je dromen eruit? Komt dat overeen met hoe jouw straat er nu  uitziet? Dat is in veel steden niet altijd het geval. Stichting de Natuurlijke Stad komt met een oplossing: Lees verder…

MyWheels

Waarom betaal ik mijn rit van tevoren?

Regelmatig krijgen wij vragen over het vooruit betalen van de rit. Voordat je met een deelauto van MyWheels weg kan rijden, doe je namelijk een aanbetaling voor je rit. Dit noemen we rijtegoed. Zou dit Lees verder…

MyWheels

De geschiedenis van MyWheels

Dit jaar bestaat MyWheels 25 jaar. Henry Mentink, de oprichter, vertelt over het allereerste begin. “Het is allemaal begonnen toen ik eind jaren 80 een artikel las.” vertelt Henry Mentink. In het artikel stond beschreven Lees verder…