Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op locatie, ons eerste aanspreekpunt. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen met MyWheels? We beginnen de reeks met Pieter Ottevanger, de beheerder van de deelauto in de Rijnstraat in Amsterdam.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: waarom ben je autodeler bij MyWheels?

“Vroeger had ik altijd lease-auto’s via mijn werkgever. Een tijd geleden ben ik voor mezelf begonnen als ondernemer en wilde ik een eigen auto gaan aanschaffen. Toen ik de rekensom ging maken van de maandelijkse kosten tegenover het gebruik zag ik dat die kosten eigenlijk heel erg hoog waren. Ik kwam erachter dat het financieel veel aantrekkelijker was als ik een auto zou huren wanneer ik er een nodig had. Autodelen leek me daar de meest aantrekkelijke vorm van. Er staat altijd een auto in je buurt en het boeken gaat veel eenvoudiger dan bij een traditioneel verhuurbedrijf.”

Vervolgens heb je nog de stap gemaakt om beheerder te worden, waar kwam die beslissing vandaan?

“Ik geloof in de deeleconomie als een groter geheel. De wereld en onze maatschappij hebben meer en meer last van alles dat we als mensen bezitten. Bezit van spullen is voor veel mensen een doel op zich geworden, een gewoonte. Terwijl het voor veel spullen helemaal niet logisch is om ze daadwerkelijk te bezitten. Vanuit die grotere gedachte draag ik autodelen ook een warm hart toe. Vanuit mijn rol als beheerder wil ik mensen bewust maken van de mogelijkheden die ze hebben om een auto te kunnen gebruiken in plaats van bezitten. Daarnaast spreken de doelstellingen en werkwijze van MyWheels spreken mij erg aan. ”

Wat is je mooiste ervaring met MyWheels autodelen?

“Midden in de nacht, op een bijna lege snelweg, met iedereen in de auto keihard en sans-gene meezingen met Queen.”

Hoe zie je de toekomst van autodelen?

“Ik zie die toekomst erg positief. Meer en meer mensen gaan zich realiseren dat ‘bezit’ niet altijd nodig is. Dat betekent dus dat er aan de vraagkant meer en meer groei zal komen. Daarnaast zie je ook aan de aanbodkant meer spelers ontstaan. Zelfs de autofabrikanten zijn bezig met autodeelconcepten. Als laatste zie je dat de overheid autodelen al op meerdere manieren stimuleert. Die stimulans zie ik vanuit gemeentes en andere instellingen nog wel toenemen.”

Wat zou je mensen willen meegeven die nog niet autodelen?

“Maak eens een berekening van hoeveel je eigen auto kost per maand en of dat rationeel wel logisch is ten opzichte van het gebruik. Zo niet, probeer eens te gaan autodelen en zo wel, dan kan je jouw auto gaan delen met anderen via MyWheels.”

Lijkt het jou leuk om jouw verhaal te vertellen als beheerder? Stuur dan een mailtje naar support@mywheels.nl.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Vivian van support aan het woord

Dit is Vivian, een van onze supportmedewerkers! Benieuwd naar wat de meest gestelde vraag is? In deze video zal ze je het vertellen en ook wat verder haar werkzaamheden zijn. Wist je dat Vivian zelf Lees verder…

MyWheels

Karina tekent de Greendeal Autodelen

Donderdag 4 oktober 2018 werd de Greendeal Autodelen getekend in Rotterdam. Karina heeft deze ondertekend namens MyWheels. Ook overhandigt Karina onze factsheet 25 jaar autodelen aan de staatssecretaris. Bekijk de video om dit allemaal te Lees verder…

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…