Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op locatie, ons eerste aanspreekpunt. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen met MyWheels? We beginnen de reeks met Pieter Ottevanger, de beheerder van de deelauto in de Rijnstraat in Amsterdam.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: waarom ben je autodeler bij MyWheels?

“Vroeger had ik altijd lease-auto’s via mijn werkgever. Een tijd geleden ben ik voor mezelf begonnen als ondernemer en wilde ik een eigen auto gaan aanschaffen. Toen ik de rekensom ging maken van de maandelijkse kosten tegenover het gebruik zag ik dat die kosten eigenlijk heel erg hoog waren. Ik kwam erachter dat het financieel veel aantrekkelijker was als ik een auto zou huren wanneer ik er een nodig had. Autodelen leek me daar de meest aantrekkelijke vorm van. Er staat altijd een auto in je buurt en het boeken gaat veel eenvoudiger dan bij een traditioneel verhuurbedrijf.”

Vervolgens heb je nog de stap gemaakt om beheerder te worden, waar kwam die beslissing vandaan?

“Ik geloof in de deeleconomie als een groter geheel. De wereld en onze maatschappij hebben meer en meer last van alles dat we als mensen bezitten. Bezit van spullen is voor veel mensen een doel op zich geworden, een gewoonte. Terwijl het voor veel spullen helemaal niet logisch is om ze daadwerkelijk te bezitten. Vanuit die grotere gedachte draag ik autodelen ook een warm hart toe. Vanuit mijn rol als beheerder wil ik mensen bewust maken van de mogelijkheden die ze hebben om een auto te kunnen gebruiken in plaats van bezitten. Daarnaast spreken de doelstellingen en werkwijze van MyWheels spreken mij erg aan. ”

Wat is je mooiste ervaring met MyWheels autodelen?

“Midden in de nacht, op een bijna lege snelweg, met iedereen in de auto keihard en sans-gene meezingen met Queen.”

Hoe zie je de toekomst van autodelen?

“Ik zie die toekomst erg positief. Meer en meer mensen gaan zich realiseren dat ‘bezit’ niet altijd nodig is. Dat betekent dus dat er aan de vraagkant meer en meer groei zal komen. Daarnaast zie je ook aan de aanbodkant meer spelers ontstaan. Zelfs de autofabrikanten zijn bezig met autodeelconcepten. Als laatste zie je dat de overheid autodelen al op meerdere manieren stimuleert. Die stimulans zie ik vanuit gemeentes en andere instellingen nog wel toenemen.”

Wat zou je mensen willen meegeven die nog niet autodelen?

“Maak eens een berekening van hoeveel je eigen auto kost per maand en of dat rationeel wel logisch is ten opzichte van het gebruik. Zo niet, probeer eens te gaan autodelen en zo wel, dan kan je jouw auto gaan delen met anderen via MyWheels.”

Lijkt het jou leuk om jouw verhaal te vertellen als beheerder? Stuur dan een mailtje naar support@mywheels.nl.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…