Bij MyWheels heb je de keuze om brandstof af te rekenen via MyWheels.nl, of de huurder zelf te  laten tanken. Hieronder geven we je de kenmerken en wanneer welke optie het meest voor de hand ligt.

Brandstofprijs per kilometer

  • Je stelt een vaste prijs per kilometer in over de brandstof. Deze prijs is vrijgesteld van korting, of verzekeringsafdracht.
  • Je kan een goede voorspelling maken van de kosten van je rit omdat je het bedrag per kilometer al weet.
  • Tankt de huurder tussentijds? Dan kan hij een tankbon uploaden op MyWheels. Dit wordt verrekend met de kosten die de huurder van te voren al heeft betaald voor de brandstof. Anders zou de huurder dubbel betalen voor zijn brandstof (zowel via de brandstofprijs per kilometer als aan de pomp).

De huurder zelf laten tanken

  • Als eigenaar van een auto zorg je ervoor dat je auto volgetankt klaarstaat voor de huurder.
  • Tijdens het ophalen van de auto kijken jullie samen naar het huidige brandstofpeil.
  • De huurder gebruikt de auto en zorgt ervoor dat de auto met tenminste dezelfde brandstofpeil weer terug komt.

Wat kan je het beste doen?

Als je je auto vaak verhuurt voor korte periode en zelf niet toekomt aan tanken tussendoor, dan is het instellen van een brandstofprijs verstandiger.

Verhuur je hem minder regelmatig en/of voor langere periodes, dan is het handiger om de huurder zelf te laten tanken.

Hoe bepaal je een goede brandstofprijs?

Dat kan je best eenvoudig berekenen. Hiervoor moet je twee dingen weten.

  1. Wat is het gemiddelde verbruik is van je auto. Met 1 liter brandstof kan je bijvoorbeeld 10 km rijden. (1 op 10)
  2. Hoeveel kost een liter brandstof? (€1.60)

Dan kan je de brandstofprijs delen door het aantal kilometers wat je op 1 liter kan rijden. Dus met het voorbeeld hierboven zou de rekensom worden: 1,60/10=16 cent per kilometer. Wanneer je niet op een rond getal afkomt, rond het bedrag dan naar boven af op 1 cent. Zo bereken je de brandstofprijs.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…