Bij MyWheels heb je de keuze om brandstof af te rekenen via MyWheels.nl, of de huurder zelf te  laten tanken. Hieronder geven we je de kenmerken en wanneer welke optie het meest voor de hand ligt.

Brandstofprijs per kilometer

  • Je stelt een vaste prijs per kilometer in over de brandstof. Deze prijs is vrijgesteld van korting, of verzekeringsafdracht.
  • Je kan een goede voorspelling maken van de kosten van je rit omdat je het bedrag per kilometer al weet.
  • Tankt de huurder tussentijds? Dan kan hij een tankbon uploaden op MyWheels. Dit wordt verrekend met de kosten die de huurder van te voren al heeft betaald voor de brandstof. Anders zou de huurder dubbel betalen voor zijn brandstof (zowel via de brandstofprijs per kilometer als aan de pomp).

De huurder zelf laten tanken

  • Als eigenaar van een auto zorg je ervoor dat je auto volgetankt klaarstaat voor de huurder.
  • Tijdens het ophalen van de auto kijken jullie samen naar het huidige brandstofpeil.
  • De huurder gebruikt de auto en zorgt ervoor dat de auto met tenminste dezelfde brandstofpeil weer terug komt.

Wat kan je het beste doen?

Als je je auto vaak verhuurt voor korte periode en zelf niet toekomt aan tanken tussendoor, dan is het instellen van een brandstofprijs verstandiger.

Verhuur je hem minder regelmatig en/of voor langere periodes, dan is het handiger om de huurder zelf te laten tanken.

Hoe bepaal je een goede brandstofprijs?

Dat kan je best eenvoudig berekenen. Hiervoor moet je twee dingen weten.

  1. Wat is het gemiddelde verbruik is van je auto. Met 1 liter brandstof kan je bijvoorbeeld 10 km rijden. (1 op 10)
  2. Hoeveel kost een liter brandstof? (€1.60)

Dan kan je de brandstofprijs delen door het aantal kilometers wat je op 1 liter kan rijden. Dus met het voorbeeld hierboven zou de rekensom worden: 1,60/10=16 cent per kilometer. Wanneer je niet op een rond getal afkomt, rond het bedrag dan naar boven af op 1 cent. Zo bereken je de brandstofprijs.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…

MyWheels

Autodeelplatform MyWheels en Syntus Utrecht slaan handen ineen om autodelen fors te laten groeien

Met een bijzondere samenwerking zorgen MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus Utrecht dat het autodelen fors zal groeien. MyWheels heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Lees verder…

MyWheels

Hoe start ik een elektrische auto?

De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe Lees verder…