Bij MyWheels heb je de keuze om brandstof af te rekenen via MyWheels.nl, of de huurder zelf te  laten tanken. Hieronder geven we je de kenmerken en wanneer welke optie het meest voor de hand ligt.

Brandstofprijs per kilometer

  • Je stelt een vaste prijs per kilometer in over de brandstof. Deze prijs is vrijgesteld van korting, of verzekeringsafdracht.
  • Je kan een goede voorspelling maken van de kosten van je rit omdat je het bedrag per kilometer al weet.
  • Tankt de huurder tussentijds? Dan kan hij een tankbon uploaden op MyWheels. Dit wordt verrekend met de kosten die de huurder van te voren al heeft betaald voor de brandstof. Anders zou de huurder dubbel betalen voor zijn brandstof (zowel via de brandstofprijs per kilometer als aan de pomp).

De huurder zelf laten tanken

  • Als eigenaar van een auto zorg je ervoor dat je auto volgetankt klaarstaat voor de huurder.
  • Tijdens het ophalen van de auto kijken jullie samen naar het huidige brandstofpeil.
  • De huurder gebruikt de auto en zorgt ervoor dat de auto met tenminste dezelfde brandstofpeil weer terug komt.

Wat kan je het beste doen?

Als je je auto vaak verhuurd voor korte periode en zelf niet toekomt aan tanken tussendoor, dan is het instellen van een brandstofprijs verstandiger.

Verhuur je hem minder regelmatig en/of voor langere periodes, dan is het handiger om de huurder zelf te laten tanken.

Hoe bepaal je een goede brandstofprijs?

Dat kan je best eenvoudig berekenen. Hiervoor moet je twee dingen weten.

  1. Wat is het gemiddelde verbruik is van je auto. Met 1 liter brandstof kan je bijvoorbeeld 10 km rijden. (1 op 10)
  2. Hoeveel kost een liter brandstof? (€1.60)

Dan kan je de brandstofprijs delen door het aantal kilometers wat je op 1 liter kan rijden. Dus met het voorbeeld hierboven zou de rekensom worden: 1,60/10=16 cent per kilometer. Wanneer je niet op een rond getal afkomt, rond het bedrag dan naar boven af op 1 cent. Zo bereken je de brandstofprijs.

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Waar je als verhuurder aan moet denken

Via MyWheels kan je ook je eigen auto als deelauto aanbieden. Zo staat jouw auto minder stil en kun je hier ook nog eens geld mee verdienen. Maar voordat je de sleutels meegeeft aan de Lees verder…

MyWheels

Beheerder Pieter van de Rijnstraat Amsterdam

Alle MyWheels deelauto’s hebben een beheerder. Dit zijn de vrijwilligers op locatie, ons eerste aanspreekpunt. Wij zijn ontzettend blij met deze fijne mensen, maar wie zijn ze? Waarom zetten zij zich in voor autodelen met Lees verder…

MyWheels

Warmetruiendag bij MyWheels

Het is Warmetruiendag, de dag om stil te staan bij ons energieverbruik. Nederland draait massaal de verwarming lager en iedereen trekt zijn warmste trui aan. Dit allemaal om met z’n allen de impact op het Lees verder…