Het is Warmetruiendag, de dag om stil te staan bij ons energieverbruik. Nederland draait massaal de verwarming lager en iedereen trekt zijn warmste trui aan. Dit allemaal om met z’n allen de impact op het klimaat te verminderen.

Bij MyWheels doen we natuurlijk ook mee aan Warmetruiendag. We hebben de radiator dichtgedraaid en hebben onze lievelingstrui aangetrokken. We vertellen je over onze trui en wat we zelf doen om energie te besparen.

Karina

Waarom is dit je lievelingstrui?

Dit is mijn lievelingstrui omdat hij niet prikt! Ik ben allergisch voor de meeste soorten wol en dit is hele zachte wol.

Wat doe jij om energie te besparen?

Ik probeer zo min mogelijk de droger te gebruiken en we hebben ons huis goed geïsoleerd.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Ik zou iedereen laten autodelen door het autodelen nog aantrekkelijker te maken en het autobezit ontmoedigen. Dat scheelt een slok op een borrel qua CO2 uitstoot en dus opwarming van de aarde.

Aron

Waarom is dit je lievelingstrui?

Omdat hij lekker zit en hij matcht ook nog eens met mijn Nikes 😉

Wat doe jij om energie te besparen?

De verwarming staat standaard uit. Alleen als het onder de 18 graden is en we thuis zijn zet ik hem aan. We hebben overal spaarlampen en zetten de verlichting alleen aan in de kamers waar we zijn. We trekken de stekkers uit apparaten die we niet gebruiken om te zorgen dat ze niet stand-by staan.

Tot slot hebben we een heel energiezuinig huis waardoor we maar weinig gas en elektra gebruiken.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Vliegen en consumeren veel duurder maken, delen en circulaire economie veel goedkoper maken.

Madeleine

Waarom is dit je lievelingstrui?

Hij is zo lekker zacht en er zit een leuk detail in met de open schouder.

Wat doe jij om energie te besparen?

Deuren dicht, lichten uit, korter douchen. Dit probeer ik ook mijn kinderen aan te leren.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Statiegeld op plastic flesjes heffen, vlees duurder maken en Amerika en China 1 dag afsluiten van het elektriciteits- en gasnet, haha.

Klaas

Waarom is dit je lievelingstrui?

Hij zit erg lekker en het zorgt voor de nodige warmte als het koud is buiten.

Wat doe jij om energie te besparen?

De kachel staat eigenlijk altijd laag, omdat het nooit heel koud wordt in huis. Verder kiezen we bewust voor het reizen met het OV waar mogelijk.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Stimuleren van zonne-energie en wind-energie. Als we met z’n allen niet meer afhankelijk zijn van kolen of gas dan zou dat de wereld een heel stuk beter maken.

Esther

Waarom is dit je lievelingstrui?

Om te beginnen is hij lekker warm en vind ik de kleur mooi. Maar ook ben ik vorig jaar met een vriendin gaan liften naar Luxemburg en overnachtte ik bij een hele leuke familie via Couchsurfing. Toen heb ik de trui ook gedragen, dus daar doet hij me nog wel eens aan denken.

Wat doe jij om energie te besparen?

Ik eet vegetarisch, reis bijna altijd met het openbaar vervoer of de fiets en als ik nieuwe spullen wil kopen denk ik er eerst een tijdje over na. Vaak kom ik er dan achter dat ik het toch niet nodig heb of dat ik het ook tweedehands kan kopen of kan lenen.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Stimuleren dat er gebruik gemaakt wordt van groene energie, het gemakkelijk maken om spullen die stuk zijn te laten repareren of recyclen en het openbaar vervoer heel goedkoop/gratis maken.

Jeroen

Waarom is dit je lievelingstrui?

Ik heb goede herinneringen aan deze trui. Toen ik op wereldreis was heb ik hem gekocht.

Wat doe jij om energie te besparen?

Om energie te besparen doe ik maar zelden de verwarming aan en eet ik minder vlees.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Ik denk dat de vleesconsumptie verminderen de meeste impact heeft, dus ik denk iets in die richting.

Karin

Waarom is dit je lievelingstrui?

Dit is mijn lievelings vest, omdat het overal bij past en lekker warm is.

Wat doe jij om energie te besparen?

Ik ga zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en de fiets, ik zet de kachel een graadje lager en laat nooit lampen en apparaten onnodig aanstaan.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Ik zou het openbaar vervoer beter en goedkoper maken, zodat het voor meer mensen aantrekkelijker wordt. Daarnaast zou ik ook biologische groenten uit Nederland subsidiëren. Gezonde voeding moet goedkoper worden.

Jamal

Waarom is dit je lievelingstrui?

Ik draag eigenlijk nooit een trui, want zelfs als de kachel laag staat heb ik het niet koud. Maar dit is wel mijn lievelings shirt. Hij zit heel erg comfortabel.

Wat doe jij om energie te besparen?

Ik zet mijn elektrische apparaten nooit op de stand-by stand, omdat er dan sluipverbruik plaats vindt zonder dat je dit door hebt. Ik zet daarom altijd mijn elektrische apparaten helemaal uit.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Bestemmingen die dichtbij zijn aantrekkelijk maken voor vakanties. Campagnes organiseren om fietsen te stimuleren.

Vivian

Waarom is dit je lievelingstrui?

Voor mij is de trui is niet zomaar een trui. Het is eigenlijk een vest die bedoeld is als een warme deken zodat ik me er heerlijk in kan verstoppen als ik het koud krijg. Verder vind ik de trui een mooie kleur hebben die bij heel veel van mijn kleding past.

Wat doe jij om energie te besparen?

Om energie te besparen zet ik de verwarming vrij laag en trek ik gewoon wat warms aan als ik het koud krijg. De verwarming gaat helemaal uit als ik niet thuis ben, de tijden staan gewoon vast zodat ik me nooit zorgen hoef te maken dat ik het vergeet. Verder zorg ik ervoor dat ik nooit onnodig lichten in huis aan heb staan en dat ik minder vlees eet of alleen van een goede bron, zoals biologisch vlees.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Dan zou ik onder andere pleiten voor een autodelend Nederland natuurlijk!

Marinka

Waarom is dit je lievelingstrui?

Als ik in kast kijk valt me gelijk op dat ik vooral truien heb met streepjes. Eigenlijk vind ik ze allemaal heel fijn, maar dit is een van de warmste. Dat kan ik vandaag wel gebruiken.

Wat doe jij om energie te besparen?

Om energie te besparen probeer ik niet te lang, te vaak en te warm te douchen. En in plaats van de verwarming omhoog te doen, pak ik eerst mijn pantoffels en dekentje erbij ‘s avonds. Eigenlijk heb ik het dan altijd weer warm.

Als jij minister president zou zijn, wat zou je dan veranderen om onze impact op het klimaat te veranderen?

Ik ben er van overtuigd dat de regelgeving omtrent onze vleesconsumptie drastisch moet veranderen. We moeten minder vlees gaan eten met z’n allen. Je schrikt je rot als je eens opzoekt wat de impact is van de vleesindustrie. Vervuilend gedrag moet in zijn algemeenheid veel meer gestraft worden en goed gedrag moet worden beloond, voor zowel producent als consument.

 

Dit waren onze verhalen. Maar voor je met je warme trui de deelauto in stapt; wat doe jij om energie te besparen? Deel je verhaal en je lievelingstrui op social media met de hashtag #warmetruiendag. Mocht je meer informatie willen over de Warmetruiendag neem dan een kijkje op Warmetruiendag.nl.

 

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen. Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…