Al jaren gaan Nederlanders het vaakst met de auto naar het buitenland op vakantie. Veel met de eigen familieauto, maar kun je ook met een MyWheels deelauto op vakantie naar het buitenland? Het antwoord daarop is: Ja, met toestemming van de eigenaar en alleen binnen Europa.

Verhuurder informeren

Het is belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Dit kun je doen door een berichtje te versturen. Voor Smartwheels, de eigen auto’s van MyWheels, hoef je geen toestemming te vragen.

Welke landen

Met MyWheels ben je verzekerd tijdens je rit bij Centraal Beheer Achmea. Alle landen waar je verzekerd naar op reis kan, zijn de landen die vallen onder de groene kaart. Hier kun je de landen vinden die onder de groen kaart vallen.

Pech

We hopen natuurlijk dat je onderweg geen pech krijgt. Mocht het toch voorkomen, bel dan tijdens kantooruren (tussen 9-17 uur) eerst naar MyWheels (085-7734222). Wij bespreken dan hoe je het snelst weer op weg kunt.

Buiten kantooruren kun je rechtstreeks de Pechhulp bellen. In de bevestigingsmail en in de MyWheels app zie je welk telefoonnummer je moet bellen. Dat kan per auto verschillen.

Eigen risico

Standaard is er een eigen risico van 250 euro in geval van schade. Voor bestuurders tot en met 24 jaar, bestuurders van busjes en bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro. Wel is het mogelijk om je eigen risico (gedeeltelijk) te verlagen. Bekijk hier de details van de verschillende contracten.

Schade door huurder

De verzekerde waarde van de auto is de dagwaarde van het voertuig. Mocht je eigen autoverzekering ook bij Centraal Beheer Achmea zijn ondergebracht en heb je hier een nieuwleverings- of aanschafwaarderegeling, dan geldt deze regeling ook voor de verhuurperiode.

Op vakantie

Ga je op vakantie met MyWheels? Deze zomer krijg je eenmalig 15% korting als je voor 1 september een auto met MyWheels Open huurt. Maak dus nu gebruik van de kortingscode: zomer2018 

Ben jij wel eens met MyWheels op vakantie geweest? Laat je foto of verhaal achter in een reactie onder deze blog of mail je verhaal naar support@myhweels.nl

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe koppel ik mijn ov-chipkaart?

MyWheels Open auto’s kun je met je smartphone en met je ov-chipkaart openen. Beide manieren gaan makkelijk en snel. Wanneer je je OV-chipkaart voor het eerst gebruikt moet hij worden gekoppeld aan je account. Hoe Lees verder…

MyWheels

Zomer- of winterbanden?

Binnenkort op wintersportvakantie? Check of de deelauto die je gebruikt de juiste banden heeft. In sommige europese landen ben je verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Gelukkig hebben veel MyWheels deelauto’s winterbanden Lees verder…

MyWheels

Een extra bestuurder toevoegen aan jouw contract

Je gaat op vakantie en huurt een auto via MyWheels. Wanneer jij een deelauto huurt dan ben jij de enige die verzekerd is als chauffeur. Maar moet je nu echt de hele vakantie alles zelf Lees verder…