Al jaren gaan Nederlanders het vaakst met de auto naar het buitenland op vakantie. Veel met de eigen familieauto, maar kun je ook met een MyWheels deelauto op vakantie naar het buitenland? Het antwoord daarop is: Ja, met toestemming van de eigenaar en alleen binnen Europa.

Verhuurder informeren

Het is belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Dit kun je doen door een berichtje te versturen. Voor Smartwheels, de eigen auto’s van MyWheels, hoef je geen toestemming te vragen.

Welke landen

Met MyWheels ben je verzekerd tijdens je rit bij Centraal Beheer Achmea. Alle landen waar je verzekerd naar op reis kan, zijn de landen die vallen onder de groene kaart. Hier kun je de landen vinden die onder de groen kaart vallen.

Pech

We hopen natuurlijk dat je onderweg geen pech krijgt. Mocht het toch voorkomen, bel dan tijdens kantooruren (tussen 9-17 uur) eerst naar MyWheels (085-7734222). Wij bespreken dan hoe je het snelst weer op weg kunt.

Buiten kantooruren kun je rechtstreeks de Pechhulp bellen. In de bevestigingsmail en in de MyWheels app zie je welk telefoonnummer je moet bellen. Dat kan per auto verschillen.

Eigen risico

Standaard is er een eigen risico van 250 euro in geval van schade. Voor bestuurders tot en met 24 jaar, bestuurders van busjes en bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro. Wel is het mogelijk om je eigen risico (gedeeltelijk) te verlagen. Bekijk hier de details van de verschillende contracten.

Schade door huurder

De verzekerde waarde van de auto is de dagwaarde van het voertuig. Mocht je eigen autoverzekering ook bij Centraal Beheer Achmea zijn ondergebracht en heb je hier een nieuwleverings- of aanschafwaarderegeling, dan geldt deze regeling ook voor de verhuurperiode.

Op vakantie

Ga je op vakantie met MyWheels? Deze zomer krijg je eenmalig 15% korting als je voor 1 september een auto met MyWheels Open huurt. Maak dus nu gebruik van de kortingscode: zomer2018 

Ben jij wel eens met MyWheels op vakantie geweest? Laat je foto of verhaal achter in een reactie onder deze blog of mail je verhaal naar support@myhweels.nl

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Eerste rit bij MyWheels met Aron

Aron legt uit hoe je een auto bij MyWheels kunt huren. Stap voor stap neemt hij je mee door het proces. Hieronder kun je alles daarna nog even rustig doorlezen.  Zoek een auto bij jou Lees verder…

MyWheels

Karina vertelt over MyWheels Open in Den Haag

Afgelopen woensdag waren we te gast bij de buurtbijeenkomst van het Statenkwartier in Den Haag. In samenwerking met de gemeente mogen we de mensen uit deze wijk namelijk een jaar gratis MyWheels Open aanbieden! Hieronder Lees verder…

MyWheels

Willem uit Weesp verhuurt voor het eerst zijn auto

Willem uit Weesp is een gloednieuw lid van MyWheels. Sinds kort heeft hij zijn bestelbus op het platform gezet. Inmiddels heeft hij zijn eerste huurverzoek binnen gekregen en deelt zijn auto voor de eerste keer. Lees verder…