Al jaren gaan Nederlanders het vaakst met de auto naar het buitenland op vakantie. Veel met de eigen familieauto, maar kun je ook met een MyWheels deelauto op vakantie naar het buitenland? Het antwoord daarop is: Ja, met toestemming van de eigenaar en alleen binnen Europa.

Verhuurder informeren

Het is belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Dit kun je doen door een berichtje te versturen. Voor Smartwheels, de eigen auto’s van MyWheels, hoef je geen toestemming te vragen.

Welke landen

Met MyWheels ben je verzekerd tijdens je rit bij Centraal Beheer Achmea. Alle landen waar je verzekerd naar op reis kan, zijn de landen die vallen onder de groene kaart. Hier kun je de landen vinden die onder de groen kaart vallen.

Pech

We hopen natuurlijk dat je onderweg geen pech krijgt. Mocht het toch voorkomen, bel dan tijdens kantooruren (tussen 9-17 uur) eerst naar MyWheels (085-7734222). Wij bespreken dan hoe je het snelst weer op weg kunt.

Buiten kantooruren kun je rechtstreeks de Pechhulp bellen. In de bevestigingsmail en in de MyWheels app zie je welk telefoonnummer je moet bellen. Dat kan per auto verschillen.

Eigen risico

Standaard is er een eigen risico van 250 euro in geval van schade. Voor bestuurders tot en met 24 jaar, bestuurders van busjes en bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro. Wel is het mogelijk om je eigen risico (gedeeltelijk) te verlagen. Bekijk hier de details van de verschillende contracten.

Schade door huurder

De verzekerde waarde van de auto is de dagwaarde van het voertuig. Mocht je eigen autoverzekering ook bij Centraal Beheer Achmea zijn ondergebracht en heb je hier een nieuwleverings- of aanschafwaarderegeling, dan geldt deze regeling ook voor de verhuurperiode.

Ben jij wel eens met MyWheels op vakantie geweest? Laat je foto of verhaal achter in een reactie onder deze blog of mail je verhaal naar support@myhweels.nl

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Hoe zorgen we ervoor dat onze community vertrouwelijk is?

MyWheels is geen traditioneel bedrijf. Zo is financiële winst niet ons doel maar streven we idealen na. Idealen zoals leefbare buurten, bewuste keuzes en CO2 besparing zijn voor ons belangrijk. Samen met de MyWheels community, Lees verder…

MyWheels

Autodeelplatform MyWheels en Syntus Utrecht slaan handen ineen om autodelen fors te laten groeien

Met een bijzondere samenwerking zorgen MyWheels en vervoersmaatschappij Syntus Utrecht dat het autodelen fors zal groeien. MyWheels heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Lees verder…

MyWheels

Hoe start ik een elektrische auto?

De elektrische auto komt telkens meer voor. Zo kun je ook met MyWheels een elektrische auto huren. Mocht je nou voor het eerst in een elektrische auto zitten, dan kan het nog verwarrend zijn hoe Lees verder…