Al jaren gaan Nederlanders het vaakst met de auto naar het buitenland op vakantie. Veel met de eigen familieauto, maar kun je ook met een MyWheels deelauto op vakantie naar het buitenland? Het antwoord daarop is: Ja, met toestemming van de eigenaar en alleen binnen Europa.

Verhuurder informeren

Het is belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Dit kun je doen door een berichtje te versturen. Voor Smartwheels, de eigen auto’s van MyWheels, hoef je geen toestemming te vragen.

Welke landen

Met MyWheels ben je verzekerd tijdens je rit bij Centraal Beheer Achmea. Alle landen waar je verzekerd naar op reis kan, zijn de landen die vallen onder de groene kaart. Hier kun je de landen vinden die onder de groen kaart vallen.

Pech

We hopen natuurlijk dat je onderweg geen pech krijgt. Mocht het toch voorkomen, bel dan tijdens kantooruren (tussen 9-17 uur) eerst naar MyWheels (085-7734222). Wij bespreken dan hoe je het snelst weer op weg kunt.

Buiten kantooruren kun je rechtstreeks de Pechhulp bellen. In de bevestigingsmail en in de MyWheels app zie je welk telefoonnummer je moet bellen. Dat kan per auto verschillen.

Eigen risico

Standaard is er een eigen risico van 250 euro in geval van schade. Voor bestuurders tot en met 24 jaar, bestuurders van busjes en bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro. Wel is het mogelijk om je eigen risico (gedeeltelijk) te verlagen. Bekijk hier de details van de verschillende contracten.

Schade door huurder

De verzekerde waarde van de auto is de dagwaarde van het voertuig. Mocht je eigen autoverzekering ook bij Centraal Beheer Achmea zijn ondergebracht en heb je hier een nieuwleverings- of aanschafwaarderegeling, dan geldt deze regeling ook voor de verhuurperiode.

Op vakantie

Ga je op vakantie met MyWheels? Deze zomer krijg je eenmalig 15% korting als je voor 1 september een auto met MyWheels Open huurt. Maak dus nu gebruik van de kortingscode: zomer2018 

Ben jij wel eens met MyWheels op vakantie geweest? Laat je foto of verhaal achter in een reactie onder deze blog of mail je verhaal naar support@myhweels.nl

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Asfalt of spoor? Het antwoord op file.

Op onze facebookpagina hebben wij een poll geplaatst. Hier kon antwoord worden gegeven op de vraag wat de oplossing is voor alle fileproblematiek. Hieronder zie je duidelijk hoe het overgrote deel van de stemmers erover Lees verder…

MyWheels

Tanken in het buitenland

Met een MyWheels deelauto mag je ook naar het buitenland op vakantie. Het tanken ziet er in elk land weer net even anders uit. De namen en de kleuren zullen verschillen. Voor je het weet Lees verder…

MyWheels

Aanpassingen Voorwaarden Verzekeringen

Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden Lees verder…