Al jaren gaan Nederlanders het vaakst met de auto naar het buitenland op vakantie. Veel met de eigen familieauto, maar kun je ook met een MyWheels deelauto op vakantie naar het buitenland? Het antwoord daarop is: Ja, met toestemming van de eigenaar en alleen binnen Europa.

Verhuurder informeren

Het is belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder. Dit kun je doen door een berichtje te versturen. Voor Smartwheels, de eigen auto’s van MyWheels, hoef je geen toestemming te vragen.

Welke landen

Met MyWheels ben je verzekerd tijdens je rit bij Centraal Beheer Achmea. Alle landen waar je verzekerd naar op reis kan, zijn de landen die vallen onder de groene kaart. Hier kun je de landen vinden die onder de groen kaart vallen.

Pech

We hopen natuurlijk dat je onderweg geen pech krijgt. Mocht het toch voorkomen, bel dan tijdens kantooruren (tussen 9-17 uur) eerst naar MyWheels (085-7734222). Wij bespreken dan hoe je het snelst weer op weg kunt.

Buiten kantooruren kun je rechtstreeks de Pechhulp bellen. In de bevestigingsmail en in de MyWheels app zie je welk telefoonnummer je moet bellen. Dat kan per auto verschillen.

Eigen risico

Standaard is er een eigen risico van 250 euro in geval van schade. Voor bestuurders tot en met 24 jaar, bestuurders van busjes en bestuurders die in de afgelopen 24 maanden schade hebben gehad, is het eigen risico 500 euro. Wel is het mogelijk om je eigen risico (gedeeltelijk) te verlagen. Bekijk hier de details van de verschillende contracten.

Schade door huurder

De verzekerde waarde van de auto is de dagwaarde van het voertuig. Mocht je eigen autoverzekering ook bij Centraal Beheer Achmea zijn ondergebracht en heb je hier een nieuwleverings- of aanschafwaarderegeling, dan geldt deze regeling ook voor de verhuurperiode.

Ben jij wel eens met MyWheels op vakantie geweest? Laat je foto of verhaal achter in een reactie onder deze blog of mail je verhaal naar support@myhweels.nl

Categorieën: MyWheels

Gerelateerde artikelen

MyWheels

Aanpassingen Voorwaarden Verzekeringen

Zoals je wellicht weet staan de premies van autoverzekeringen onder druk. Wij worden hier helaas ook mee geconfronteerd en onze verzekeraar heeft de voorwaarden en tarieven aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli vernieuwde voorwaarden Lees verder…

MyWheels

Pimp MyWheels (Ontwerpwedstrijd)

MyWheels bestaat 25 jaar. Wie jarig is trakteert en daarom geven wij een maand lang gratis gebruik van onze jubileum-deelauto weg. Wat je moet doen om dit te winnen? Lees snel verder! Wat moet je Lees verder…

MyWheels

We Make The City Festival

Het festival dat steden beter maakt. Dat is de strijdkreet van het We Make The City-festival dat deze week in Amsterdam plaatsvindt. Vijf dagen lang kun je kijken en luisteren naar verschillende filmvertoningen, lezingen, exposities Lees verder…